MACOLOM STRICU SMRSKAO GLAVU, PA TELO BACIO U ŠAHT: Priznao ubistvo, pa završio u ludnici!

Autor:

Hronika

04.09.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni da za ubistvo strica upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

MACOLOM STRICU SMRSKAO GLAVU, PA TELO BACIO U ŠAHT: Priznao ubistvo, pa završio u ludnici!

Foto: shutterstock

Krajem januara, Srđan Ilić (26) ubio je macolom strica Branka (63), nakon čega je njegovo telo sakrio u šaht, najverovatnije će biti upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Naime, tu meru je sudu predložilo Više javno tužilaštvo u Somboru, nakon što je veštačenjem utvrđeno da je Srđan neuračunljiv.

Manuel Opert Podunavac, portparol tužilaštva je istakaso da će Srđan do kraja postupka i do konačne odluke suda ostati u pritvoru.

- Za osumnjičenog je predložen pritvor zbog bojazni da bi, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao da ponovi krivično delo. To proizilazi iz nalaza i mišljenja veštaka Specijalne zatvorske bolnice. Pritvor je produžen i zbog toga što je za krivično delo za koje se okrivljeni tereti zaprećena kazna veća od deset godina, a počinio ga je prema stricu sa kojim je živeo u istoj kući. Sve to ukazuje na posebnu drskost i bezobzirnost koju je pokazao okrivljeni, što je dovelo do uznemirenja javnosti u Srpskom Miletiću, koje je malo mesto i gde se stanovnici međusobno poznaju - rekao je Podunavac, prenosi Informer.

Podsetimo, motiv zločina nije utvrđen, a kako je pomenutim medijima rekao izvor blizak istrazi, Branko je Srđana primio u svoj dom nakon što je izgubio oca.

- Srđan je 31. januara prijavio nestanak strica, rekavši da je Branko otišao u prodavnicu i više se nije pojavio kući. Usledila je potraga, u kojoj je aktivno učestvovao i Srđan. On je policajcima pričao sve o svom stricu, glumeći da je zabrinut za njega. Za stravičan zločin saznalo se tek dve nedelje nakon prijave nestanka, 14. februara, kada je u šahti između Brankove i komšijske kuće pronađen njegov leš, umotan u ćebe. Istog dana je uhapšen Srđan, koji je zatim priznao zločin, ali nije rekao zašto je presudio stricu.

Kako su komšije tada istakle za medije, ubijeni Branko, iako pomalo čudan, bio je dobar i pošten čovek, dok je Srđan bio agresivan i sklon narkoticima i alkoholu..

- Srđan je oduvek bio problematičan. Umeo je da šeta ulicom i da vitla nožem, svađao se s komšijama... Srđanu je otac umro pre nekoliko godina, a majka mu živi i radi u inostranstvu, pa je Srđan zbog toga živeo kod strica. Nisu imali mnogo, ali dovoljno za normalan život. Branko jeste bio pomalo čudan, celu zimu nije hteo da uzme drva za grejanje, možda je i to bio povod za svađu koja se završila ubistvom... 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading