FILIPA PRE TRI GODINE LIKVIDIRALI NA PARKINGU NA BANJICI: Rakočević ispalio metak u glavu mladiću, a njegov brat pucao na drugog momka!

Autor:

Hronika

04.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedoci koji su bili prisutni tog dana ispričali su na suđenju da su čuli dva pucnja na parkingu na Banjici, nakon čega su usledili jauk i zapomaganje.

FILIPA PRE TRI GODINE LIKVIDIRALI NA PARKINGU NA BANJICI: Rakočević ispalio metak u glavu mladiću, a njegov brat pucao na drugog momka!

Foto: INSTAGRAM

Pre tri godine, tinejdžer Filip Lepojević (18) brutalno je ubijen pucnjem u glavu u beogradskom naselju Banjica nakon sukoba s braćom Rakočević. Na optuženičkoj klupi našla su se braća Rakočević: Uroš (26), Petar (36) i Radovan (39).

Ubistvo se dogodilo 5. septembra 2020. godine, kada je Filip došao u sukob s braćom Rakočević. Prema optužnici, Petar je ispalio smrtonosni hitac u glavu nesrećnog mladića, dok je Uroš iz drugog pištolja ranio Aleksu Đ. (21) u butinu. Petar je optužen za teško ubistvo, dok su njegova braća optužena za pomaganje u teškom ubistvu.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

 

Svedoci koji su bili prisutni tog dana ispričali su na suđenju da su čuli dva pucnja na parkingu na Banjici, nakon čega su usledili jauk i zapomaganje.

Jedan svedok, student, izjavio je da je čuo pucnjeve i zapomaganje, nakon čega je video Filipa kako leži na zemlji. Drugi svedok ispričao je da je čuo poslednje reči ubijenog Filipa Lepojevića.

Prema optužnici, braća Rakočević su tog dana pre tri godine zaustavila svoje vozilo ispred vozila marke "Polo" na Banjici, nakon čega su prišli automobilu sa Filipom Lepojevićem, Aleksom Đ. i Ivanom N., noseći hirurške maske i kačkete.

- Petar je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu i naredio Lepojeviću da izađe iz auta nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu. Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio 2 hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Ð. u nogu, nakon čega su pobegli sa lica mesta - podseća sagovornik i dodaje da su braća istog dana uhapšena.

Na suđenju braći Rakočević u Višem sudu u Beogradu, svedok Goran Vidaković, koji je inače policijski inspektor, svedočio je u procesu.On je istakao da poznaje optuženog Petra Rakočevića. Takođe je naveo da su braća Rakočević imala problema nekoliko dana pre zločina u jednom kafiću i da su tada zadobili više ubodnih rana nožem.

Policijski inspektor Goran Vidaković svedočio je da su imali operativna saznanja o tenzijama na Banjici i mogućim obračunima, iako nisu imali konkretne informacije o osobama uključenim u te sukobe. Posebno su bili zabrinuti zbog Petra Rakočevića, koji je bio ranjen u prethodnom incidentu, postojala je sumnja da bi moglo doći do novih sukoba. Takođe, Petar je prijavio da ga neko prati i nadgleda piljaru koju je držao.

Inspektor je dodao da je nakon ovog prijavljenog nadgledanja došlo do ubistva Filipa Lepojevića. Mesec dana ranije, Vidakovićev kolega Dragan Đinđić svedočio je u Višem sudu i naveo da je Petar Rakočević samo nekoliko dana pre ubistva Filipa Lepojevića imao sukob u lokalnom kafiću sa pokojnim Lukom Perenčevićem.

Ubijeni Lepojević bio je navijač FK Rad, a sumnja se da je bio deo ekipe pokojnog Luke Perenčevića.

Presuda

Petar Rakočević (36) i Uroš Rakočević (26) osuđeni su na 16 godina zatvora za ubistvo Filipa Lepojevića. Naime, Petar Rakočević osuđen je na 12 godina od maksimalnih 15, dok je njegov brat Uroš osuđen na četiri godine i dva meseca zbog posedovanja neovlašćenog oružja i teške povrede, odnosno ranjavanja Alekse. 

Tužilac je u svojim završnim rečima predložila da se braća Rakočević osude na maksimalne kazne zatvora i dodala da je dokazima nesporno utvrđeno da su oni počinili krivična dela kao što je to opisano u optužnici. Ona je rekla i da je odbrana okrivljenih neživotna i nelogična, te se osvrnula na Petrovu tvrdnju da je pištolj opalio kada je Lepojevića udario u glavu kundakom, što, kako je rekla, nije istina, već je Petar prislonio pištolj Lepojeviću na glavu i pucao.

Odbrana, sa druge strane, tražila od suda da prekvalifikuje krivična dela, odnosno da Petra umesto za krivično delo teško ubistvo osudi za krivično delo nehatno lišenje života u sticaju sa krivičnim delom nezokonito držanje i nošenje oružja, da Uroša umesto za krivično delo teško ubistvo u pokušaju osudi za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda i takođe za oružje, dok su za Radovana tražili da se oslobodi od optužbe za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu.

Tri branioca potenciraju na tome da je pištolj kojim je Lepojević ubijen zapravo njegov jer se na metku nalazi njegov DNK, kao i na jednoj čauri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading