MONSTRUM IZ SMEDEREVA BRUTALNO ZLOSTAVLJAO ŽIVOTINJE! Pse ubacivao u metalnu spravu kako bi se PARILI - HRANIO IH POMIJAMA!

Autor:

Hronika

31.08.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je psima namerno nanosio bol, patnju, strah i stres vezivanjem za improvizovanu metalnu spravu sa okovratnicima za reprodukciju.

MONSTRUM IZ SMEDEREVA BRUTALNO ZLOSTAVLJAO ŽIVOTINJE! Pse ubacivao u metalnu spravu kako bi se PARILI - HRANIO IH POMIJAMA!

Foto: Republika.rs, Pixabay.com

Napad psa

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je podnelo optužni predlog protiv V.V. (54) iz Smedereva zbog ozbiljne sumnje da je izvršio krivična dela ubijanja i mučenja životinja, u sticaju sa krivičnim delom neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću.

Optuženi se tereti da je tokom perioda od tri godine, do 08.06.2023. godine, kršio Zakon o dobrobiti životinja. Navodi se da je mučio i zlostavljao pse, primenjujući okrutne metode mučenja.

Osumnjičeni je psima namerno nanosio bol, patnju, strah i stres vezivanjem za improvizovanu metalnu spravu sa okovratnicima za reprodukciju. Takođe, tereti se da je pse koristio u nezakonitim borbama pasa, što je ozbiljno krivično delo.

Dalje se navodi da je optuženi psima davao hranu koja nije bila bakteriološki ispravna, te da nije obezbeđivao dovoljno vode niti veterinarsku negu. Ispitivanje je ukazalo na nedostatak brige za pse, uključujući i zapostavljanje bolesnog psa rase pitbul koji je imao rane i oziljke.

Pored toga, optuženi se tereti da je neovlašćeno vodio neregistrovanu odgajivačnicu pasa rase pitbul i mikro pitbul, iako je za tu delatnost bila potrebna dozvola Uprave za veterinu. U toku istrage, optuženom je određen pritvor radi prikupljanja dokaza, uključujući pretres prostorija, saslušanje svedoka i inspekcijske preglede. U neregistrovanoj odgajivačnici su pronađena ukupno 17 pasa rase pitbul terijer i mikro pitbul.

Tužilaštvo je podnelo optužni akt sa predlogom da sud izrekne optuženom jedinstvenu kaznu zatvora i novčanu kaznu za izvršena krivična dela.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading