UHAPŠEN ZVICEROV PAJTOS! Za "kavače" oprao milione, a evo gde je dolijao

Autor:

Hronika

21.08.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Holandije Ramazan Keskin, osumnjičen za veze sa crnogorskim "kavačkim" klanom i pranje novca za tu kriminalnu grupu, uhapšen je u Sankt Peterburgu, preneli su ruski mediji.

UHAPŠEN ZVICEROV PAJTOS! Za "kavače" oprao milione, a evo gde je dolijao

Foto: Shutterstock, Printscreen

Kako prenosi sajt "dp.ru", Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizuacije i za njim je bila raspisana poternica na zahtev Nemačke. Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da njemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, među kojima je i crnogorski kavačli klan.

"Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5 posto iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Nemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje", prenosi ovaj portal.

Portal "47news.ru" donosi da je Keskin povezan sa "kavčanina", organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer. Ističe se kako je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, prenio je taj portal. Ističe se i da trenutno nije poznato gde se nalazi Zvicer.

Prema podacima agencija za sprovođenje zakona u Nemačkoj, od 2017. godine do 2020. godine Keskinovi saučesnici su oprali više od 12 miliona evra, prenosi sajt "dp.ru".

U Nemačkoj je raspisan evropski nalog za hapšenje. Keskin, koji je i turski državljanin, uhapšen je na železničkoj stanici u Sankt Peterburgu. Keskinovi advokati tražili su da bude pušten uz kauciju od milion rubalja. Oni su tvrdili da radnje opisane u zahtevu za ekstradiciju ne potpadaju pod neko krivično delo predviđeno Krivičnim zakonikom Ruske Federacije. Pritvor je određen do sredine novembra, dok se ne reši pitanje ekstradicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading