MAJKA KOSTE KECMANOVIĆA POSLALA ŠOKANTNO PISMO INSTITUCIJAMA: U nekoliko redova opisala šta očekuje za dečaka ubicu - NIJEDNOM REČJU NE POMINJE TRAGEDIJU! JEZIVO!

Autor:

Hronika

21.08.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Koste Kecmanović navodi u pismu da se njena porodica nalazi u složenoj situaciji, ali ni u jednom trenutku ne pominje masakr u Ribnikaru.

MAJKA KOSTE KECMANOVIĆA POSLALA ŠOKANTNO PISMO INSTITUCIJAMA: U nekoliko redova opisala šta očekuje za dečaka ubicu - NIJEDNOM REČJU NE POMINJE TRAGEDIJU! JEZIVO!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić, facebook

Majka Koste Kecmanovića

Roditelji dečaka-ubice Koste Kecmanovića, koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" likvidirao devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio još petoro dece i nastavnicu istorije, sad traže način da njihov sin od 1. septembra nastavi školovanje.

Kako se saznaje, majka dečaka ubice obratila se pre nekoliko dana institucijama sa zahtevom da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece, piše Blic. U pismu, majka dečaka ubice ne pominje tragediju u “Ribnikaru” nijednom jedinom rečju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica složena.

U pismu, koje je vrlo šturo i nema nijedne emocije, majka dečaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbeđenja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene dece “otvoreno”. Ona konstatuje da mlađa ćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Na rešavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene dece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP, preko ministarstva prosvete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Kosta Kecmanović je hospitalizovan odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svedočenju izaziva neku nelagodnost. Isprva je po hospitalizaciji bio miran i hladan, a potom je počeo da zahteva da bude pušten jer je, kako navodi “pregledan, normalan i nema više razloga” da boravi u instituciji zatvorenog tipa.

Foto: printscreen, Nemanja Pancic

Kosta, Miljana i Vladimir Kecmanović

Da podsetimo, zahtev za završetkom škole svog sina je samo jedan u nizu zahteva koje su imali roditelji Koste Kecmanovića. Oni su dosad za sina tražili, uprkos tome što je Srbiju zavio u crno, da mu se u klinici gde je smešten posle masakra omoguće korišćenje telefona, igrica i knjiga... Takođe su zahtevali da se Kosti omogući i izlazak u šetnju, a pokušali su čak da izdejstvuju i da bude smešten u bolnicu bez nadzora da bi mogao da prima posete.

Miljana i Vladimir Kecmanović sad traže da Kosta nastavi školovanje i konstantno ističu da je to njegova obaveza, ali i zakonom i Ustavom zagarantovano pravo.

- Hoće pošto-poto da Kosta, koji je trebalo da krene u osmi razred da nije počinio monstruozni zločin, nastavi da se obrazuje - kaže naš izvor i dodaje da je i škola "Ribnikar" sad na velikim mukama.

Naime, u "Vladislavu Ribnikaru", kako ističe naš izvor, ne mogu Kostu da izbace iz škole jer, prema zakonu, dete tog uzrasta može samo da se prebaci u drugu školu i to uz pristanak te ustanove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (7)

Loading
Tanja

22.08.2023 07:09

Sebicni,samo sebi bitni! Zasto ga ludog nije lecila vec ga ludog ucili da barata oruzjem! Zbog nje i njenog muza pobio nam decu. Zasto je majka na slobodi?Ona samo gleda kako da izvrdaju svaku odgovornost!

Marko

22.08.2023 11:46

Ma treba ih sve nagraditi. I majcinu, oca i njega. Ta deca sto su otisla, kada im vreme nije, pos zemlju, zahvaljujuci njima, nisu ni bitna. Sram vas bili ludaci. Vas tteba da nema da ni minuta ne hodate ovom zemljom.

Зоран Филиповић

22.08.2023 12:33

Убијена деца никада неће завршити основну школу, па не мора ни њихов убица да заврши.

Danica

24.08.2023 12:48

Stoko bezrepa,sta ce mu škola kad odatle gdje je sad nece nikada izaci!!!! Jel si svesna da ti je sin monstrum bolesni i ubica, ne zaslužuje ni da vazduh udiše!!!!!