MALA, A VELIKI HEROJ! POGOĐENA SA 7 METAKA I PREŽIVELA: Devojčica sa Kostinog spiska smrti je UNUKA NAŠEG ČUVENOG SPORTISTE

Autor:

Hronika

19.08.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško ranjena u OŠ" Vladislav Ribnikar" masakru Koste Kecmanovića koji je zaprepastio planetu je devojčica H. K.(14) koja je unuka P. K. jednog od najtrofejnijih srpskih automobilista, saznaje Republika.

MALA, A VELIKI HEROJ! POGOĐENA SA 7 METAKA I PREŽIVELA: Devojčica sa Kostinog spiska smrti je UNUKA NAŠEG ČUVENOG SPORTISTE

Foto: ST/Nikola Mutić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Shutterstock

Prijatelji njene porodice svedoče da je ovo nova borba porodice sa najtežim događajima posle teške bolesti oca devojčice M. K. koja je 2019. odnela njegov život. 

Otac devojčice je takođe bio uspešan u automobilskom sportu i bio je veliki humanitarac, ali ga je leukemija pokosila u 39. godini života. 

-H. K. je bila u učionici smrti i pogođena je sa 7 metaka, ali hvala milom bogu za to što joj nisu  oštećeni vitalni organi. Pukom srećom je preživela. Tri metka su je pogodila u jednu, dva u drugu ruku i dva u stomak - priča za Republiku izvor blizak porodici tinejdžerke. 

H. K. i njene najbliže je na svu muku dodatno uznemirilo saznanje da je bila na spisku Koste Kecmanovića na drugom mestu. Taj popis dece za odstrel naslovio je sa " Glavne mete". Inače, popis učenika 7/2 na papiru mladog monstruma policija je pronašla u njegovom stanu zajedno sa šemom kretanja kroz školu. On je krvavi pohod planirao da iz svog razreda nastavi u još pet odeljenja viših razreda. 

H. K. je evidentno bila meta monstruma. Iako oporavak devojčice teče u najboljem redu, gde ona odlazi na fizikalnu terapiju zbog fukcionisanja jedne ruke, njen psihički oporavak i osnaživanje moraju da traju baš dugo.

Foto: Instagram

 

 

- Devojčica je odlično s obzirom na to šta je preživela. Majka i mlađa sestra su neprestano uz nju kao i deka i šira porodica da bi joj odagnali misli na tragediju.

Prošla je pakao. Još ide na fizikalnu terapiju zbog jedne ruke - kaže naš izvor. 

P. K. deka devojčice ponosan na nju objavljuje njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

 - "Mali heroj", "Prelepa je sreća dedina", " Liči na oca", "Bogu hvala što je dobro"- komentarisali su dekini prijatelji ispod fotografije nasmejane devojčice objavljene nedavno. 

Svi preživeli učenici Kecmanovićevog razreda i posle tri i po meseca od masovnog ubistva,  takodje su u trami, koju njihovi najmiliji pokušavaju da umanje stalnom pažnjom i brigom koju im ukazuju. 

Posebno su istraumirana deca koju je njihov školski drug prema svom bolesnom planu hteo da likvidira. Na spisku je bilo 16 dece, s tim da je jedno ime precrtao, pa je ostalo 15 njih- ističe sagovornik Republike. Podsetimo, Kosta je 3. maja došao u školu pred kraj prvog časa naoružan očevim pištoljima i bombama i počeo je da puca. Sa spiska je ubio četvoro. 

- Ne možete ni da zamislite kako je toj deci koja su saznala da su njihova imena bila na spisku i šta su njihovi roditelji sa njima morali da prolaze, kroz kakav horor. I dalje im nije lako i pitanje je koliko godina će proći dok se skroz oporave - prepričava izvor Republike.

Naš izvor svedoči kako nikome od njih i dalje nije jasno zašto je Kosta želeo da ih ubije, kao i učenike iz još pet odeljenja viših razreda njegove škole. 

Porodica H.K. je teško podnela muku koja ih je snašla  i trebalo im je puno snage da budu jaki pored svega što ih je zadesilo prethodnih godina. 

Njen deda je kao najjača muška figura u porodici i neko ko je izuzetno vezan za unuku, u svakom trenutku bio njena velika podrška, saznaje Republika. 

- Svi njegovi prijatelji to znaju H. K. je u početku bila u užasno teškom stanju i vremenom je sve bolje u svakom smislu. Majka, deda i drugi članovi porodice su bili stalno uz nju da je uteše i pomognu da se izbori sa tolikom tugom za izgubljenim drugaricama i drugon i da krene dalje jer je život pred njom. Najgore je što se teško nalaze reči utehe - zaključuje izvor Republike blizak P. K. dedi H.K..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tanja

19.08.2023 09:11

Za svu bol i patnju nasu,bezosecajne,sebicne roditelje koji samo hoce da izvrdaju i pobegnu u inostranstvo u zatvor. Isto tako vaspitanog,nelecenog im sina ,koji ni imena ne zeli da cuje dece nase sto nam je ubio!

Odgovori 18 12
Miki

19.08.2023 16:23

Podrška za sve ranjene. Želim im potpuno ozdravljenje.