UHAPŠEN UBICA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Imao falsifikovan pasoš - radi se o opasnom kriminalcu!

Autor:

Hronika

13.08.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.

UHAPŠEN UBICA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Imao falsifikovan pasoš - radi se o opasnom kriminalcu!

Foto: Shutterstock

Damir Mehić zvani Bibi uhapšen je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pri pokušaju ulaska u Srbiju, na osnovu falsifikovanih ličnih dokumenata, pišu mediji u Bosni i Hercegovini!

Mehić je osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bekstva Interpol je za njim raspisao poternicu.

Mehić je uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" gde je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju pružio na uvid policijskim službenicima falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta, zbog čega je zadržan i priveden.

Navodno, Mehić je imao falsifikovani pasoš Republike Srbije.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je pritvor zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, a nakon izvršenih dodatnih provera, putem Interpola je utvrđeno da se radi o osuđenoj osobi, koju BiH potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora.

Naime, Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle.

Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe. 

Nakon ubistva, Mehić se dao u bekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bekstvu te je za njim bila raspisana poternica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading