"Zakasnili ste spasiti Nizamu, ali možda možete ovu ženu"! Apel za pomoć ženi koja je pobegla od muža monstruma! SOCIJALNO MU OSTAVILO DECU, SAD BATINA NJIH!

Autor:

Hronika

13.08.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irma Husić, diplomirana pravnica, preduzetnica i spisateljica iz Bihaća, koja već duže vreme živi u Nemačkoj, ukazala je na još jedan slučaj brutalnog zlostavljanja žene u porodici.

"Zakasnili ste spasiti Nizamu, ali možda možete ovu ženu"! Apel za pomoć ženi koja je pobegla od muža monstruma! SOCIJALNO MU OSTAVILO DECU, SAD BATINA NJIH!

Foto: Profimedia

Nasilje nad ženom

Zakasnili ste spasiti Nizamu (Hećimović), ali možda možete bar ovu ženu.

Ovako je na društvenim mrežama napisala Irma Husić, diplomirana pravnica, poduzetnica i spisateljica iz Bihaća, koja već duže vreme živi u Nemačkoj, koja je ukazala na još jedan slučaj zlostavljanja žene u porodici. 

- Privatno mi se javila žena koja tvrdi da je u istoj situaciji. Ona je “privremeno” pobegla od muža, koji je registrovani zavisnik - navela je Husić. 

Njenom apelu odazvala se jedna advokatica koja će od ponedeljka preuzeti slučaj. 

Ta žena je bila u socijalnom, rekli su joj da to da na sud. Žena je bila i u policiji - rekli su joj da je on ljubomoran! Prijava krivičnog dela, molba za hitno postupanje je upućena Kantonalnom tužilaštvu.

Ona je javno zatražila pomoć za ženu koja joj se javila jer je pobegla od muža koji je registrovani zavisnik, a koji je tukao nju i decu.

Republika

Foto: Printskrin/Facebook/Irma Husic

Apel, Irma Husić

 

- Socijalno mu je trenutno ostavilo dvoje dece, čime sam šokirana. Žena mi je poslala slike dece na kojima se vidi da su pretučena. Jedno dete je golo i modro od udaraca, drugo ima ogromnu masnicu na leđima od udarca nogom! Ja sam trenutno u Nemačkoj inače bih već sada s ovim mobilnim stajala u policijskoj stanici. Hitno trebamo advokata koji bi se pobrinuo da slučaj završi na sudu i deca čim pre budu sklonjena na sigurno - napisala je Husić na Facebooku.

Navela je da žena nema novaca ali da će ona platiti troškove, samo "hitno treba neko da digne i socijalno i ovu državu na noge ili ih pošalje u tri p.m.! Pretučena devojčica sa slike možda ima nekih 4-5 godina, druga 10-ak, možda".

- Koliko ćemo ćutati - upitala je Irma.

Kao odgovorna osoba jasno je stavila do znanja da joj niko ne treba pisati iz radoznalosti niti će im slati slike maloletne dece.

Husić je i pored uspešne akcije ostala šokirana. Pogodili su je brojne poruke zainteresovanih ljudi iz BiH iz kojih se vidi da je u BiH žrtva uvek kriva, sve dok je živa.

- Ukoliko tražimo pomoć za ženu koja se negde sklonila, traži se da se vidi “kakva je”, ima li filtera na slikama, ima li trepavice, obrve… Da vidimo čime je to zaslužila. Ispadne li da je bila udata i ako još ima dete iz prvog braka, eh tek onda s njom nešto nije u redu - istakla je Husić.

Prema njenom mišljenju, rezultat takvog mentaliteta je da mnoge žene ne prijavljuju nasilje jer misle da im nema ko pomoći. 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading