MONSTRUM IZ GRADAČCA BIO ZAVISNIK OD STEROIDA! Udarili mu u mozak, Izgubio realnu sliku o svetu i počeo da UBIJA!

Autor:

Hronika

12.08.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nermin Sulejmanović juče je u Gradačcu surovo prebio pa potom ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović pred njihovim devetomesečnim detetom, a potom je izvršio još dva ubistva i tri osobe ranio. Koliko je bolesno otišao u svom bezumlju, dovoljno ilustruje podatak da je sve uživo prenosio na Instagramu.

MONSTRUM IZ GRADAČCA BIO ZAVISNIK OD STEROIDA! Udarili mu u mozak, Izgubio realnu sliku o svetu i počeo da UBIJA!

Foto: Instagram/iron_bb24,

Ovaj pomahnitali fitnes trener i bodibilder na kraju je, dok ga je policija držala u obruču, izvršio samoubistvo, a kako Republika saznaje, bio je dugogodišnji zavisnik od steroida.

Koliko je bio opsudnut svojim telom da je čak angažovao i privatnog fitnes trenera iz Subotice, koji je dugo sa njim radio.

U želji da što bolje izgleda i stigne do najprestižnijih takmičenja, naš izvor navodi da je Nermin Sulejmanović godinama uzmimao i sintetički testosteron, i to u nenormalnim i nekontrolisanim količinama, koji mu je očigledno "popio mozak". 

To je umnogome uticalo na njegovo, ionako problematično ponašanje, koje se kretalo od jako povučenog, reklo bi se i duboko depresivnog, do ekstremno agresivnog koje je najčešće ispoljavao u kući i u odnosu sa bliskim ljudima.

Podsećamo da dugogodišnja i nekontrolisana upotreba steroida, na koju stručnjaci godinama upozoravaju, može imati dalekosežne posledice na um - uzrokujući privremene promene ličnosti.

To je za Republiku potvrdio i sportski lekar Moma Jakovljević, koji kaže da uzimanje sterioda ništa dobro ne može da donese čoveku, ni psihički ni fizički, pa može da ga i toliko promeni i pretvori u monstruma kakav je postao Sulejmanović.

Republika

Foto: Starsport

Moma Jakovljević

 

. To je sintetički testosteron, koji povećava mišićnu masu, ali stvara i agresiju i zavisnost, i uzrok je mnogih teških fizičkih bolesti. Krene se obično od male količine i kad se čovek pogleda u ogledalu, poželi da ga uzima sve više i više, jer telo postepeno prestaje da proizvodi svoj testosteron. Na kraju takvi postanu impotentni, neretko završavaju i sa rakom prostate i slika o svetu, u psihičkom smislu, počinje drastično da im se menja. Ukratko, oni gube realnu sliku o svetu, počinju da menjaju ponašanje i postaju agresivni. Tako dolazimo do toga, bar u ovom slučaju, da jedan miran, tih, pristojan mladić, koji svima poželi "dobar dan" postane teški agresivac i monstrum - kaže doktor Jakovljević i ističe da nije slučajno formirana antidoping agencija koja redovno kontroliše profesionalne sportiste. 

Koliko su steroidi opasni i kako menjaju čoveka!?

Korisnici mogu da ispoljavaju nekontrolisanu agresiju i nasilničko ponašanje,  pored teških promena raspoloženja, maničnih epizoda i depresije. Osim toga,mogu da ispoljavaju patološku ljubomoru,ekstrmno paranoičnu razdražljivost, i poremećaj prosuđivanja iz osećanja nepobedivosti.

Korisnici mogu da izgube interesovanje za svakodnevne životne aktivnosti i osećaju gubitak energije i osećanje dosade. Mogu da imaju problem sa ograničavanjem upotrebe steroida, i tako razviju toleranciju na njihovu upotrebu, što zahteva unos većih količina u cilju željene izgradnje mišića. Emotivni odnosi sa partnerom takođe se ugrožavaju.

Upotreba steroida može da uzrokuje pojavu muške anoreksije, kada korisnik ne primećuje promene u povećanju mišića i njom se ne zadovoljava, pa ulazi u okvire ekstrema. Tokom vremena u toku kog ne upotrebljavaju steroide, hronični konzumenti mogu da dožive simptome odvikavanja koji intenziviraju negativne psihološke efekte upotrebe steroida.

 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading