UHAPŠENI MUŠKARAC I ŽENA ZBOG PRIMANJA MITA: Bivša radnica RGZ od osumnjičenog zahtevala 7.000 evra!

Autor:

Hronika

08.08.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

UHAPŠENI MUŠKARAC I ŽENA ZBOG PRIMANJA MITA: Bivša radnica RGZ od osumnjičenog zahtevala 7.000 evra!

Foto: Profimedia, Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u nastavku borbe protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. M. (1978) i R.J. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

M.M. bivša zaposlena u Republičkom geodetskom zavodu u Službi za katastar nepokretnosti u Nišu, Beogradu i Novom Sadu se sumnjiči da je 26. jula ove godine, od punomoćnika stanova jedne zgrade u Novom Sadu, zahtevala 7.000 evra i posredovala kod osumnjičenog R.J. zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Beogradu, kako bi on ubrzao izvršenje službene radnje koja bi se svakako morala izvršiti, odnosno donese odluku o povlačenju žalbe jedne vlasnice stana i na taj način omogući redovan postupak upisa prava svojine ostalih vlasnika stanova u navedenoj zgradi u Novom Sadu. 

Punomoćnik stanara je prethodno po dogovoru osumnjičenoj M.M. predao 1.500 evra kao avans za ugovorenu uslugu, nakon čega je ona uhapšena. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ptica

08.08.2023 21:27

Zdravo Rale, zdravo Maki

Vlajko

09.08.2023 05:44

Pa nije ni cudo, sve zaposleni preko veze, evo u Katastru u Surcinu, predmeti cekaju godinama da se rese. Moju majku vec 5-6 god mamuzaju posto joj je nekako "tajanstveno" nestalo oko 150 kvadrata placa (ovo je uvidela u poreskom uverenju i shvatila da placa porez na manju povrsinu placa od stvarne povrsine), tako da je platila taksu i predala zahtev za ispravku greske....i eto tako razvlacili su ovi nesposobnjakovici u katastru u Surcinu vise godina, pa kao to je to, uzmi ili ostavi (prihvati da ti se plac sam od sebe smanjio), pa ponovo placaj takse, pa da predmet ode u RGZ u BG, pa eto tamo par godina i nista ne resise nesposobnjakovici. Sve mi se cini da svi cekaju "KOVERTU" sa devizama, bez toga nista ne resavaju koliko se meni cini..ili mozda niko od njih ne zavrsi geodetsku skolu pa ne znaju, jadni (a primaju plate)