VELIKA TRAGEDIJA! UDAVIO SE NAOČIGLED SINOVA: Srpski državljanin nastradao u Italiji - ovaj KOBNI MOMENAT UPOZORENJE je za sve turiste (FOTO)

Autor:

Hronika

05.08.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije Jahir Ademović (46) udavio se u moru u italijanskom letovalištu Rimini, preneli su italijanski mediji.

VELIKA TRAGEDIJA! UDAVIO SE NAOČIGLED SINOVA: Srpski državljanin nastradao u Italiji - ovaj KOBNI MOMENAT UPOZORENJE je za sve turiste (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Tragedija se dogodila 3. avgusta u Italiji, kada je nesrećni čovek bio na plaži sa dvojicom svojih sinova, starih oko 20 godina, koji su osobe sa invaliditetom.

- Sve se desilo u četvrtak oko 15. 30 sati na plaži 62 Belarija. Srpski turista je bio na dušeku u vodi između dve stene. U jednom trenutku je počeo da maše i da se migolji tražeći pomoć. Možda mu je pozlilo, a možda je i osetio da ga vetar vuče, jer je duvao vetar i talasi su bili poprilično veliki - ispričali su očevici.

Očevici su navodno ispričali da je pozive u pomoć čoveka na dušeku privi primetio njegov sin, koji je osoba sa invaliditetom. On je odmah alarmriao spasioce na plaži, a oni su brzo reagovali.

- Spasioci su odmah krenuli ka čoveku u moru. Međutim dok su oni došli, muškarac je skliznuo sa dušeka u vodu i više nije isplivao. Spasioci su uspeli da ga izvuku, pokušana je reanimacija, ali muškaracnu nije bilo spasa - prepričali su očevici nemile scene sa plaže.

Inače, kako navode italijanski mediji, muškarac koji se utopio živeo je u Cirihu u Švajcarskoj, a ima srpsko državljanstvo.

Republika

Foto: Društvene mreže

 

- U Italiju je došao nekoliko dana pre svoje srmti sa sinovima. Mladiće su, s obzirom na to da su osobe sa invaliditetom, nadležni zbrinuli do dolaska članova porodice - dodali su mediji iz Italije.

Italijanski portal Korijere di Bolonja, objavio je da je Ademovićevim sinovima u pomoć pritekao i gradonačelnik Belarija, Filipo Đorđeti. Gradonačelnik je za ovaj medij naveo da je čuo da se na plaži 62 utopio jedan turista koji živi u Švajcarskoj i da su tu njegova dva sina.

- Odmah sam otrčao tamo pošto znam nemački jezik. Čovek je bio na dušeku i jugozapadni vetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi poklopili - počeo je svoju priču za Korijere di Bolonja Filipo Đorđeti.

On je dalje naveo i da su nadležni pozvali socijalnu službu kako bi zbrinuli Ademovićeve sinove.

- Neprestano mislim na ta dva momka od 20 i 21 godinu. Oni su jako hrabri i trezveni u ovim teškim trenucima. Oni su me prvo pitali na nemačkom jeziku "da li im je otac zaista mrtav". Nije bilo lako da im se to saopšti - rekao je gradonačelnik i dodao da su u međuvremenu došli baba i deda mladića i da su oni već napustili Italiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading