VELJIN PAJTOS NASMRT IZBO NAVIJAČA VOŽDOVCA! Potresna ispovest majke ubijenog ledi krv u žilama: Spremao je svadbu!

Autor:

Hronika

04.08.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Majić ubijen je u kupeu voza za Crnu Goru.

VELJIN PAJTOS NASMRT IZBO NAVIJAČA VOŽDOVCA! Potresna ispovest majke ubijenog ledi krv u žilama: Spremao je svadbu!

Foto: youtube.com/RUDAR 7

Na današnji da, 4. avgusta 2005. godine u vozu za Crnu Goru, ubijen je Bojan Majić. Njega je nasmrt izbo Bojan Hrvatin, koji je najpre dobio kaznu zatvora od 30 godina, koja je kasnije preinačena na kaznu zatvora od 14 godina, na slobodu je izašao 2020. godine.

Njegova majka Vera Majić (72), već 18 godina nosi bol zbog tragičnog gubitka sina.

- Planirao je te godine da se oženi, sahranila sam ga na Voždovcu da mi bude blizu i da svi mogu da dolaze - počinje Vera, koja je sina sahranila kada je imao 28 godina, a ubrzo i muža koji je preminuo od tuge.

Živeli su u Dobanovcima, Bojan je upisao dva fakulteta, zaposlio se i preselio na Voždovac kako bi pomogao porodici. Bio je u vezi dugoj 10 godina, a kako je bio ljubitelj fudbala, odlučio je da 2005. godine ode vozom u Crnu Goru, na utakmicu Voždovac - Zeta, a potom na odmor sa devojkom.

Republika

Foto: youtube.com/RUDAR 7

Bojan Majić ubijen 2005. godine

Četvorica navijača Rada su 4. avgusta 2005. na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači Voždovca. Majić je izboden nasmrt , a njegov drug je povređen.

- Najbolji drug koji je tada bio sa njim je umro kasnije, razboleo se... Drugari iz kraja dođu, posete ga, popiju piće na grobu. On je bio veoma društven, završio je Elektrotehničku školu, upisao je Elektrotehnički fakultet i Fakultet organizacionih nauka uporedno, pošto mi nismo tako imućni, hteo je da ima svoj dinar i našao je posao. Imao je devojku, sa kojom se zabavljao 10 godina, ona dolazi na groblje. Čujemo se, čestitam joj rođendan. Znam kada vidim ruže da je ona to donela - priča kroz suze majka i dodaje:

- Umesto da ima porodicu, on sada nema nikoga. Hteo je te godine da se oženi, planirao je decu. Moja ćerka rodi sina istog tog dana 4. avgusta 2013. godine, je l' vi verujete koliko to pogađa? Mene oni održavaju - unuci, uvek sam sa njima.

Republika

Foto: printscreen

Bojan Majić bio je navijač Voždovca

Bojanova devojka se nakon njegovog ubistva nije udavala, a njegova majka otkriva da mu je žena bila da bude poznat.

- Govorio mi je: "Mama, ja ću da ti budem poznat". I eto novine pišu, ja kažem poznat si Bojane, ali po čemu, što su te ubili tako. Još mu je moja sestra govorila: "Nemoj Bojane da ideš, vidiš kakvo je stanje". Eto, on je dobio odmor i otišao. Nije ništa uradio, nikada nije bio uhapšen, nas su to jutro tražili u 4 sata ujutru, muž je ustajao rano i javio se. Odmah je znao i rekao mi je: "Sa Bojanom se nešto desilo".

Otac nesrećnog mladića je pre osam godina preminuo u snu, kako Vera priča, od tuge.

- Bilo mu je teško, bio je očajan - rekla je ona.

- Ja idem redovno na grob, obilazim, sređujem, da mu bude čisto, to je njegova kuća. Ispričam se sa njim, pitam ga: "Bojane, je l si sreo tatu?" - ispričala je Vera Majić za Blic, i ističe da je cela porodica nakon tragedije dobila šećer, a da je ona pet godina bila na lekovima za smirenje.

Republika

Foto: printscreen

Bojan Majić ubijen je u vozu za Crnu Goru

- Muža je držao rad, imao je njivu, gradio kuće porodici. Sestra mu je umrla skoro, njoj je isto dete umrlo, dobio je rak. Moj muž se od svega razboleo i umro je u snu.

Na groblju neretko zatekne drugare pokojnog sina, a pred utakmice dođu i do zgrade u kojoj je Majić živeo i pozdravljaju ga.

- Da kažeš da mu je nešto bilo, da je bio bolestan, samo je voleo taj ludi sport... Ja vidim i sada, na utakmici razviju transparent sa njegovim likom.. Ovde kada imaju utakmice, idu i viču, dođu do zgrade i uzviču njegovo ime. Na zgradi u komšiluku je napisano njegovo ime. Svi kažu da ne mogu da zamisle da je dete tako otišlo.

Podsetimo, za ubistvo Bojana Majića je uhapšen i osuđen Bojan Hrvatin, koji je po izlasku iz zatvora 2020. godine uhapšen sa klanom Veljka Belivuka. Sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao je okrivljeni saradnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading