SRBINU PEDOFILU PRESUĐENO 17 GODINA ROBIJE: Došao u Kotor kod žene sa devetoro dece, pa ih GODINAMA SILOVAO

Autor: Republika

Hronika

29.07.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S. Lj. je nakon izrečene presude produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva

SRBINU PEDOFILU PRESUĐENO 17 GODINA ROBIJE: Došao u Kotor kod žene sa devetoro dece, pa ih GODINAMA SILOVAO

Foto: Shutterstock

Nasilje

Srpski državljanin S.LJ. nastanjen u Kotoru osuđen je na 17 godina zatvora zbog obljube i silovanja suprugine dece iz prvog braka.

Presudu je 12. jula izrekla u podgoričkom Višem sudu izrekla sudija Milena Matović.

- S. Lj. je proglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja iz člana 207 stav 3 u vezi stava 2 u vezi člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore i jednog krivičnog dela silovanje iz člana 204 stav 5 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika Crne Gore i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina – navodi se u dokumentu Apelacionog suda kojim je potvrđeno produženje pritvora ovom osuđenom.

S. Lj. je nakon izrečene presude produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva i jer je nepravosnažnom presudom proglašen krivim za krivično delo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a postoje teške okolnosti koje delu da je karakter posebno teškog dela, zbog načina izvršenja i nastale posledice.

U obrazloženju o produženju pritvora se navodi i da je okrivljeni oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela izvršenog u dužem vremenskom periodu, na štetu dece kojima je očuh i sa kojima je živeo u porodičnom domaćinstvu.

Republika

Foto: Shutterstock

Nije saopšteno koliko je dece silovao

- Počinjeno krivično delo je dodatno teško zbog trajnih posledica koje nose deca kao žrtve seksualnog nasilja, a što sve prednje ukazuje da je ovo krivično delo posebno teško kako po načinu izvršenja, tako i po nastaloj posledici – navodi se u odluci Apelacionog suda.

S. Lj. se nalazi u pritvoru od kraja jula 2020. godine kada je uhapšen.

Pritvor S. Lj. može trajati do pravosnažnosti navedene presude, a najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne utvrđene u prvostepenoj presudi.

Godinu pre hapšenja S. Lj. socijalna služba je njemu i supruzi oduzela devetoro dece, tri sina i šest ćerki.

Najmlađe dete tada je imalo dve, a najstarije 15 godina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading