DRAMA U ZABELI: Legija odbija hranu i vodu, uz njega i "zemunci"

Autor: Republika

Hronika

17.07.2023

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legija je prvi stupio u štrajk, a pored odbijanja hrane odlučio je da ne izlazi u šetnju

DRAMA U ZABELI: Legija odbija hranu i vodu, uz njega i "zemunci"

Foto: ST/N. PANČIĆ/profimedia

Milorad Ulemek Legija (55), koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, stupio je u štrajk glađu, piše Alo.

Njemu su se pridružili Zvezdan Jovanović (58), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), kao i nekadašnji članovi zemunskog klana Aleksandar Simović (47) i Nikola Bajić (54), koji takođe izdržavaju kazne u takozvanom "Alkatrazu" u "Zabeli", koji je znatno restriktivniji od drugih delova ovog zatvora.

Legija i štrajkači, koji su ga podržali, najavili su upravi zatvora da neće uzimati ni hranu ni vodu dok se ne odluči da li će biti premešteni u liberalnije delove zatvora. 

- Legija je prvi stupio u štrajk, a pored odbijanja hrane odlučio je da ne izlazi u šetnju, da odbija pravo na posete advokata, pravo na telefonske pozive i svaku dalju komunikaciju sa zaposlenima u zatvoru. U štrajk je stupio, kako je rekao, jer nema pravo na ljubavnu sobu niti pravo na resocijalizaciju i napredovanje tokom izdržavanja kazne, kao i pravo zagarantovano Ustavom da bude obavešten o razlozima zbog kojih mu se produžava boravak u samici na svake dve godine. Njemu je 13. jula istekao rok za odlučivanje da li će ostati u „Alkatrazu“ i čeka se odluka nadležnih na njegove žalbe - navodi izvor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading