VLADIMIRU KECMANOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Otac dečaka-ubice ostaje iza rešetaka

Autor:

Hronika

28.07.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Kecmanović se od masakr u "Rinikaru" nalazi u pritvoru zbog sumnje da nije adekvatno obezbedio oružje i zbog zapuštanja i zanemarivanja maloletnog lica.

VLADIMIRU KECMANOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Otac dečaka-ubice ostaje iza rešetaka

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još tri meseca pritvor Vladmiru Kecmanoviću ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru".

Vladimir Kecmanović je nakon masakra Koste Kecmanovića 3. maja u "Ribnikaru" priveden, a nakon toga mu je 5. maja određen pritvor u kojem se od tada nalazi.

Stariji Kecmanović se nalazi u pritvoru zbog sumnje da nije adekvatno obezbedio oružje i zbog zapuštanja i zanemarivanja maloletnog lica.

Pritvor je produžen zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopštio je sud.

Više javno tužilaštvo protiv Vladimira Kecmanovića sprovodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je Vladimir u prethodnom periodu obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi, saopštilo je ranije tužilaštvo.

Vladimir je, kako se sumnja, i postupio suprotno odredbi člana 32 stav 1 Zakona o oružju i municiji i suprotno članu 2 stav 1 Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9×19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni Vladimir Kecmanović poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru u predsoblju stana.

Dete je oružje i municiju ponelo sa sobom u OŠ "Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koju pohađa, gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđanja i osmoro učenika, a teško ranio nastavnicu škole i šestoro učenika od kojih je jedna devojčica u međuvremenu preminula.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading