OGLASILI SE IZ ČAČANSKE BOLNICE: Žena preminula od uboda stršljena - lekari upozoravaju, ovo morate imati kod sebe

Autor:

Hronika

15.07.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena (57) iz okoline Čačka preminula je juče nakon uboda stršljena, a sada su se oglasili i iz bolnice, u koju je žena ubrzo primljena, ali je nažalost preminula.

OGLASILI SE IZ ČAČANSKE BOLNICE: Žena preminula od uboda stršljena - lekari upozoravaju, ovo morate imati kod sebe

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć na terenu

Kako je ispričala rođaka preminule žene, sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istera mašući krpom.

Rođaka je ispričala da je žena u tom trenutku oborila stršljena na pod i umesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima i tada je zadobila ujed.

Kako je ispričala rođaka, žena je počela odmah da se guši i jezik joj je bio natečen. Kada je stigla Hitna pomoć, žena je davala znake života. Ona dodaje da misli da žena nije ni znala da je alergična.

Odmah je prevezena u Opštu bolnicu u Čačku.

- Pacijentkinja koja je dovezena na prijemu, bila je bez svesti, pulsa i disanja. Kako navode iz službe Hitne pomoći i na njihovom prijemu pacijentkinja je bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete su sve mere oživljavanja. Na urgentnom odeljenju je nastavljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nažalost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.

Lekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija.

Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvek kod sebe moraju imati propisan lek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu lekari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading