MAJU ODAO TELEFON, IMALA JE 2 KARTICE: Osumnjičenima za ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU će uskoro biti presuđeno!

Autor:

Hronika

14.07.2023

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudu je nalaz i mišljenje dostavio Dejan Nikolić, veštak za informacione tehnologije o baznim stanicama nakon čega su tužilaštvo i odbrana izneli i svoje završne reči.

MAJU ODAO TELEFON, IMALA JE 2 KARTICE: Osumnjičenima za ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU će uskoro biti presuđeno!

Foto: instagram.com/Maja Bađikić/Privatna arhiva

Maja Bađikić i Davor Pernić

U zaječarskom Višem sudu danas je nastavljen dokazni postupak u glavnom pretresu na ponovljenom suđenju Davoru Perniću (38) iz Jabukovca i Maji Bađikić (29) iz Dupljana za četvorostruko ubistvo kada su avgusta 2019. godine ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Sudu je nalaz i mišljenje dostavio Dejan Nikolić, veštak za informacione tehnologije o baznim stanicama nakon čega su tužilaštvo i odbrana izneli i svoje završne reči.

Ksenija Branković, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva iz Negotina je naglasila da je izvođenjem dokaza tužilaštvo utvrdilo da je Maja Bađikić koristila telefon sa dve kartice, da je u svoju odbranu navela da je 7. avgusta 2019. godine bila na slavi u Dupljanu kod svojih roditelja kao i da je istog dana na Majinom telefonu registrovana internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac što znači da ona u to vreme nije mogla biti u Dupljanu ili Negotinu.

Republika

Foto: Instragram Printscreen/facebook.com

 

Odbrana Pernića traži kaznu od 31 godine

Odbrana Maje Bađikić je zatražila oslobađajuću presudu jer tužilaštvo nije dokazalo da je ona učestvovala u ubistvu i da nije bila u blizini izvršenja krivičnog dela kao i da nije znala da je Davor Pernić izvršio zločin. Odbrana Davora Pernića je zatražila kaznu od 31 godine zatvora, jer je priznao izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i svestan je da su posledice nepopravljive i strašne.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/ST/Đ.KOJADINOVIĆ/Instagram/Privatna arhiva

 

Podsećamo, Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prethodnu presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je Maja Bađikić (29) iz sela Dupljane bila osuđena na 40 godina, a Davor Pernić (38) iz Jabukovca na 36 godina zatvora u aprilu prošle godine “zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja” u odnosu na Bađikićevu, zbog čega je automatski ukinut I deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Tada je naloženo ponovno suđenje ali pred potpuno izmenjenim sudskim većem. Izricanje presude za ponovljeno suđenje biće u petak 21. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading