UZMI MIŠKOVIĆU VILU, TO JE OBJEKAT ZA TEBE: Ovako je tekao razgovor ŠARIĆA sa LAZOVIĆEM!

Autor:

Hronika

14.07.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na imanju od oko 1.500 kvadratnih metara, izgrađena je kuća od oko 600 kvadrata, veliki bazen sa spa-centrom i teniskim terenima, a imanje se prostire do mora, sa sopstvenom plažom...

UZMI MIŠKOVIĆU VILU, TO JE OBJEKAT ZA TEBE: Ovako je tekao razgovor ŠARIĆA sa LAZOVIĆEM!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ,

 

Početkom leta 2020. godine, tadašnji policajac Petar Lazović predlaže pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću da Miroslavu Miškoviću uzme vilu koju je taj srpski biznismen sagradio na Rosama.

On to čini samoinicijativno, nakon što je, kako piše Pljevljaku, vidio "strašan objekat za njega" dok se vozio jahtom sa svojim momcima.

- Danas smo te ja i Ljubo (Milović) pominjali. Bili zajedno, vozili se jahtom malo, pa sam vidio za tebe strašan objekat. Ako imaš što sa ovim Miškovićem, to mu uzimaj. Slikao sam ti - predlaže policajac Šariću.

Nakon poruke, šalje mu fotografiju Miškovićeve vile i objašnjenje:

Vila na Porto Rosa ...

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

U Skaj komunikaciji u koju su "Vijesti" imale uvid, ne vidi se šta je Šarić odgovorio, ali ni Lazović nije dalje insistirao da Pljevljak "uzme" imovinu Miškoviću.

Tog dana prepiska među njima završena je fotografijom sa jahte koju šalje policajac, a na kojoj se vide Lazović i njegova ekipa policajaca.

Miškovićeva vila sagrađena je u mestu Male Rose, nadomak prestižnog kompleksa Luštica bej.

Na imanju od oko 1.500 kvadratnih metara, izgrađena je kuća od oko 600 kvadrata, veliki bazen sa spa-centrom i teniskim terenima, a imanje se prostire do mora, sa sopstvenom plažom...

Prema pisanju medija, ta nekretnina vredna je nekoliko miliona evra, a podaci Uprave za katastar i državnu imovinu Crne Gore pokazuju da je u vlasništvu "Geneva properties Corp".

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

"Vijesti" su ranije pisale da je Miškovićeva supruga Ljiljana pre gotovo dve decenije od Mitropolije crnogorsko-primorske za 590.000 evra zakupila plac na kome je sada vila.

To zemljište zakupili su na 99 godina, a ugovorom je precizirano da Miškovićeva može "graditi i uklanjati objekte i iste koristiti shodno svojim potrebama" i "izvršiti uknjižbu izgrađenih objekata na svoje ime".

Plac koji su zakupili od MCP, meštanka Aneta Kaluđerović iz mesta Klinci 1914. godine darivala je seoskoj Crkvi Sv. Arhangela Mihaila.

Dok mu je Lazović predlagao da srpskom biznismenu "uzme" imovinu, Šarić je bio pritvoren u beogradskom zatvoru.

Preko kriptovane Skaj aplikacije, njemu je Lazović nudio svakojaku pomoć, s njim delio poverljive informacije iz službe, obaveštavao ga kako sa svojim policijskim timom zlostavlja pripadnike škaljarskog klana...

Republika

Foto: Printscreen

 

Takođe, porukama mu prenosi pozdrave od svog oca, u to vreme pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala Zorana Lazovića.

Stariji Lazović je, prema onome što mu je sin pisao sakriven iza nika Junior New, bio ljut zbog presude kojom je Šarić u leto 2020. godine osuđen na devet godina zatvora, pa je, navodno, kritikovao srpskog biznismena Stanka Subotića, za koga je napisao da "nije ničiji prijatelj"...

Optužbe

Specijalno državno tužilaštvo CG je još u julu 2021. godine dobilo transkripte koji teško optužuju Lazovića i njegovog kolegu Ljuba Milovića, ali je tadašnji specijalni tužilac Saša Čađenović u januaru prošle godine arhivirao predmet i oslobodio ih odgovornosti.

Istraga je pokrenuta četiri meseca kasnije i to tek kada je portal Libertas objavio prepiske policajaca sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavačkli klan i njihovim beogradskim saradnicima Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Nekadašnji tajni agent uhapšen je 18. jula 2022. godine, a SDT ga tereti da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost CG, privremeno raspoređen u policijski SBPOKK, radio za mafiju, umesto protiv nje.

Oni su početkom januara podigli optužnicu protiv njega, odbeglog policajca Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Republika

Foto: E-Stock,Tanjug/R. Prelić

 

Prema navodima optužnice, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Tokom iznošenja odbrane negirao je izvršenje krivičnih dela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

Šariću se u Srbiji duže od deceniju sudi za pranje novca i šverc kokaina, a prošle godine protiv njega i još 14 osumnjičenih podneta je optužnica za više krivičnih dela, među kojima je i teško ubistvo.

Republika

Foto: Tanjug

 

Iako je krajem 2021. godine pušten u kućni pritvor, u aprilu prošle godine uhapšen je po nalogu Tužilaštva, u međunarodnoj policijskoj akciji, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je od 2020. godine delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike...

Toj grupi na teret se stavlja i ubistvo nekadašnjeg Šarićevog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mario

15.07.2023 06:41

Nikakve razlike nema između Miškovica i Šarica.Svi su isti.