DŽONI SA VRAČARA PLANIRAO LIKVIDACIJU ISPRED PALATE PRAVDE: ''Šaljem kamikazu, mali je lud!''

Autor:

Hronika

08.07.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz prepiski otkriveno gde je planirano ubistvo Lazara Vukićevića.

DŽONI SA VRAČARA PLANIRAO LIKVIDACIJU ISPRED PALATE PRAVDE: ''Šaljem kamikazu, mali je lud!''

Foto: MUP Srbije, e-stock/D. MILENKOVIĆ

Pripadnici ''vračarskog klana'' su u presretnutoj skaj komunikaciji otkrili da su ubijenog Lazara Vukićevića nišanili i ispred zgrade suda.

Naime, u prepisci optuženih pripadnika ''vračarskog klana'' otkriveno je da je Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, inače označeni kao organizator grupe, ubistvo Lazara Vukićevića planirao ispred Palate pravde.

Republika

Foto: MUP Srbije

Nikola Vušović

U oktobru 2019. godine je ova grupa pokušala da ubije Vukićevića, tako što mu je podmetnula bombu pod automobil marke "Porše". Preživeo je samo pukom srećom, ali je godinu dana kasnije likvidiran u ući u Ritopeku. Kako se navodi u otpužnici Tužilaštva za organizovani kriminal ubili su ga pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Istog dana, Belivukov klan je pokušao da namami i na isti način ubije Aleksandra Šarca, ali bezuspešno. To su učinili nekoliko dana kasnije pripadnici Vušovićeve kriminalne grupe i to u Tržnom centru Ušće u Beogradu. U kontekstu planiranja likvidacije Šarca, Vušović i optuženi Uroš Piperski pominju i Lazara Vukićevića.

Iz njihove komunikacije se navodno i vidi da je odlučeno da u Šarca puca Lazar Ilić koji je u januaru 2021. uhapšen u Crnoj Gori. Plan je promenjen u poslednjem trenutku jer je dan pre pucnjave u Tržnom centru Vušović, koji je koristio nadimak Diablo je obavestio Piperskog (nadimak Lebron James) da ima "novog čoveka".

Republika

Foto: Društvene mreže/printscreen

Lazar Vukićević

Vušović: Brate, probaću da izvedem sutra neku akciju kamikazu

Piperski: Brate, kako u Ušću?

Vušović: Nećemo ove naše momke da šaljemo u to, imam jednu kamikazu, baš kamikazu jer je u pitanju Ušće.

Piperski: Ajde, al kako, pašće.

Vušović: Pašće verovatno, nije to za ove naše sa grupe, to je za neke kamikaze samo. Dole kad dođe brate ovaj u garažu, nađemo blindu i čekamo ga kod auta. Ima jedan mali, lud, skoro sam ga slao Lazu isped Palate pravde da ubije, al se nije pojavio ovaj.

Piperski: Plašim se samo ako zna tebe, koga već zna, ako padne.

Vušović: Mene ne zna, zna samo Diablo, ne zna ko sam.

Sutradan je Vušović otkrio da ga je optuženi Nikola Kačarević obavestio da se sa Šarcem nalazi u Tržnom centru. Prema optužnici, Kačarević je informacije o mestima na kojima su se viđali prosleđivao pripadnicima grupe i za to je dobio 6.000 evra.

Posle viđanja sa Kačarevićem u Tržnom centru, 17. oktobra 2020. u Šarca je pet metaka ispalio optuženi Lazar Ilić. Najpre su strahovali da je upucan pogrešan čovek, a kada su shvatili da se radi o pravom čoveku, razmenili su poruke:

Vušović: Voli vas brat, pravi ste ratnici!

Piperski: Koji Meksiko u sred Beograda

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading