PROKLETSTVO "FRISTAJLERA"! Danas je na njemu nastradao mladić, a njegovu prošlost obeležile su pucnjave, ranjavanja, požari, potonuće i VELJKO BELIVUK!

Autor:

Hronika

07.07.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je na beogradskom splavu "Fristajler" dogodila teška nesreća kada je na mladića koji ga je čistio pao frižider. Nažalost, ovo nije prva drama koja se odigrala na ovom splavu.

PROKLETSTVO "FRISTAJLERA"! Danas je na njemu nastradao mladić, a njegovu prošlost obeležile su pucnjave, ranjavanja, požari, potonuće i VELJKO BELIVUK!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Printscreen

Beogradski splav "Fristajler" na Savskom keju kao da je proklet. Danas je na njemu nastradao mladić dok ga je čistio, a pre samo šest meseci na njemu je za dlaku izbegnuta tragedija većih razmera.

Naime, za doček 2023. godine, nekoliko minuta pre ponoći, ovaj splav, na kome se nalazilo oko 1.000 ljudi počeo je da tone. Splav je bio registrovan za 220 ljudi, a na njemu je navodno bilo četiri do pet puta više! Srećom, tom prilikom niko nije stradao, jer su ljudi, pre nego što je Fristajler potonuo, uspeli da se evakuišu.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Potonuli Fristajler

 

Odmah posle ovog incidenta uhapšeni su vlasnik  "Fristajlera", inače grčki državljanin Markos Ljapis (51), direktor splava Marko Radulović (41) i menadžer Darko Veljović (46). Oni su u međuvremenu pušteni da se brane sa slobode, a proletos su dobili dozvolu da "fristajler" izvuku iz vode. Nedavno je to i urađeno i za vreme današnjeg čišćenja mladić je i stradao.

Pokušaj ubistva na zimskom "Fristajleru" 2023.

Početkom aprila na zimskom Fristajleru dogodio se pokušaj ubistva. Naime, tada je ranjen radnik obezbeđenja u ruku i u kuk.

Republika

Foto: Facebook

Ranjeni Darko M., Ilustracija

 

Napadač je uhapšen.

Tuča 2022. 

Godine 2022. na splavu je izbila tuča nakon koje su dvojica mladića završila u Urgentnom centru.

Pre šest godina goreo

Isti splav pre šest godina doživeo je i požar. Vatra je tada progutala gotovo ceo splav. Pet vozila i 20 vatrogasaca bilo je na terenu i uspelo da ugasi vatru.

Cela leva strana splava je tada potpuno izgorela, kao i toaleti, inventar i instalacije. Povređenih nije bilo jer na splavu u trenutku izbijanja vatre nije bilo nikoga.  Fristajler navodno je zapalila ekipa koja je "nasledila" Aleksandra Stankovića posle njegovog ubistva 2016. godine, odnosno, klan Veljka Belivuka, a sve zbog prevlasti oko droge i poslova obezbeđenja.

Pucnjava 2013. i trostruko ranjavanje

Naime, u junu 2013. godine na splavu se dogodila pucnjava u kojoj su ranjena trojica muškaraca. Upucan je bio Darko Ristić poznat kao pripadnik ekipe Aleksandra Stankovića odnosno Saleta Mutavog, a u tom trenutku član navijčke grupe "Janjičari", a u obračunu je ranjen i Rade Petrović pripadnik "Alkatraza". Inače, između te dve frakcije sukob je i nastao te godine jer su, kako se tada navodilo, "Janjičari" preuzeli prevlast na tribinama od "Alkatraza".

Inače, u nekoliko obračuna koji su se dogodili na "Freestyleru", navodno je učestvovao i Veljko Belivuk, o čemu je svedočio i okrivljeni svedok Srđan Lalić. Kao motiv incidenata naveo je borbu za prevlast nad tržištem narkotika koja se, prema njegovim rečima, vodi unutar nekoliko frakcija navijačkih grupa.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading