UKLETI 27. JUL! DVA PUTA JE NA OVAJ DAN SRBIJA ZAVIJENA U CRNO: Bliži se datum na koji su MONSTRUMI krenuli u KRVAVE POKOLJE - sumanute ubice izmasakrirale 16 ljudi!

Autor:

Hronika

05.07.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U maskaru u Leskovcu je ubijeno sedam osoba, a u Jabukovcu pet godina kasnije devet osoba, i to sve 27. jula

UKLETI 27. JUL! DVA PUTA JE NA OVAJ DAN SRBIJA ZAVIJENA U CRNO: Bliži se datum na koji su MONSTRUMI krenuli u KRVAVE POKOLJE - sumanute ubice izmasakrirale 16 ljudi!

Foto: Shutterstock, MUP

Dok Srbija još vida rane od masakra u "Ribnikaru" i Mladenovcu, bliži se jezivi datum, 27. jul! Na taj datum sumanute ubice odnele su 16 života. Dragan Čedić (32), ratni veteran i žestoki momak iz Leskovca, 2002. godine hicima iz automatske puške ubio je sedam osoba, a ranio četiri. Pet godina kasnije, devet osoba u Jabukovcu ubijeno je u pohodu smrti Nikole Radisavljevića, kada je dvoje ranjeno.

Čedić je krv prosuo u Leskovcu razočaran u bivšu suprugu, koja ga je godinu dana ranije ostavila, a zatim podnela zahtev za razvod. Za samo 25 minuta, od 23.55 do 20 minuta iza ponoći, na tri lokacije je ubio suprugu Biljanu (28), njene dve sestre Jelenu Zdravković (25) i Ivanu Kalčić (30), njenu tetku Biserku Ristić (48).

Usmrtio je i Nenada Lukića (30), Jelenu Zlatković (29) i Bobana Zdravkovića (24), a teško ranio Slavoljuba Kržalića, Maju Bojković, Blagoja Ristića (51) i njegovog sina Đorđa Ristića (16).

Kako Čedić nije mogao da prežali što ga je Biljana ostavila i počela vezu sa Nenadom Lukićem, on je bio prvi u kojeg je pucao. Godinu dana je po komšiluku pričao da će da ubije Biljanu ako mu se ne vrati, ali niko to nije shvatao ozbiljno. Znao je da poludi, bio je u ratu na Kosovu, jauci i vrištanje su se čuli sa svih strana, poziv upomoć...

- Videli smo ih krvave kako ih odvoze u bolnicu i mrtve... Ceo komšiluk je skočio, takve smo ih smeštali u kola i vozili u bolnicu... Tuga i horor - kazale su nakon krvavog pira komšije.

Foto: MUP Srbije

Dragan Čedić

Naoružan kalašnjikovim, Čedić je posle zločina pobegao belim vartburgom. Policija, koja je iste noći krenula u potragu za njim, ubrzo je našla vozilo, ali Čediću nije bilo traga. Tek 40 dana kasnije, u šipražju u selu Donja Jajina, nađeno je Čedićevo telo, a obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo.

Nikola Radosavljević je 2007. u crno zavio šest kuća u rodnom Jabukovcu. Gastarbajter iz Austrije, kako je kasnije utvrđeno, imao je psihičke probleme i verovao je da je meta vlaške magije.

Tog 27. jula najpre je pretukao suprugu, a zatim skočio u bunar da se ubije, ali ga je izvukao komšija Dragoslav Bađikić. Potpuno izbezumljen, krenuo je u ubilački pohod ka komšijskim kućama. Na tom putu, najpre je ubio Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

Radosavljević je uhapšen dan posle masakra, na seoskom groblju, posle neuspelog pokušaja samoubistva. Kada su ga pitali da li zna šta je uradio, gledao je unezvereno u policajce, nesvestan svega što se dešava.

Republika

Foto: youtube.com/ MUP Republike Srbije

Nikola Radosavljević

I sada se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, budući da mu je sud izrekao meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Ni do dan-danas nije ustanovljeno zašto je Radosavljević krenuo u krvavi pir, da li su je bio opsednut time da je su na njega bačene čini, da je omađijan. Neuropsihijatri su utvrdili da jedan od najvećih masovnih ubica u istoriji Srbije pati od akutne paranoidne psihoze sa osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi. 

- Nikola Radosavljević ne zaslužuje da bude živ. Ako je poludeo, zašto nije udario u svoju glavu, već je ubio mog sina? I još osmoro... Zašto? - pitala se tada majka Branislava Badajevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading