JOŠ UVEK NE VERUJEMO DA IH NEMA: Pre godinu dana velika tragedija je zavila Čačak u crno, živi sećanje na četvoricu mladića koji su poginuli u JEZIVOJ NESREĆI!

Autor:

Hronika

26.06.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je ogroman šok od kog se nikad u potpunosti nećemo oporaviti, kaže prijatelj poginulog Odnjena Vasiljevića.

JOŠ UVEK NE VERUJEMO DA IH NEMA: Pre godinu dana velika tragedija je zavila Čačak u crno, živi sećanje na četvoricu mladića koji su poginuli u JEZIVOJ NESREĆI!

Foto: printskrin/instagram/192_rs/RINA

Četvprica mladića poginula kod Čačka

"Još uvek ne možemo da verujemo da se ovo dešava, da ih nema. Imali smo velike planove za budućnost, polaganje prijemnog ispita, upisivanje fakulteta", ovako započinje svoju priču prijatelj Ognjena Vasiljevića (19) koji je pre tačno godinu dana sa još trojicom prijatelja kolima sleteo u provaliju kod Čačka i poginuo.

Prema rečima ovog mladića, ni u najgorim košmarima niko nije mogao da pomisli da se ovako nešto može desiti.

- Ovo je ogroman šok od kog se nikad u potpunosti nećemo oporaviti - rekao je on, prenosi RINA.

Pre tačno godinu dana Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) poginuli su u džipu, kada su se vraćali sa žurke i sleteli s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka.

Četvorica mladića, inače dobrih drugova pre tragedije bili su na rođendanskoj žurki kod drugarice.

Prijatelji nastradalih rekli su tada da su oni na žurki bili jako kratko, i da su onda krenuli ka Čačku. Nesreća se dogodila na putu do ovog grada.

- Na žurki je bilo preko stotinak devojaka i mladića. Izbila je tuča u nekom momentu, neko je to prijavio policiji. Policija je došla oko 2 sata i prekinula žurku i rasterala mlade - rekao je tada izvor, piše Blic.

Tada su sa žurke otišli i mladići.

Nesreća se dogodila oko 2.30 dok su se kretali lokalnim putem Rosici-Jančići iz Gojne Gore ka Čačku.

Automobil je sleteo s mosta, na delu koji nema ogradu direktno u provaliju. Četvorica prijatelja nastradala su na metu.

Na mestu vozača džipa smrti bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

Porodice su tokom noći i jutra tragale za mladićima, tek oko 10 sati ujutru otkrivena je olupina automobila, a potom i četiri tela.

"Svi smo plakali"

Kobnog 26. juna 2022. godine na mesto tragedije, pored policije, vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći, koja je mogla samo da konstatuje smrt, bili i članovi porodice nastradalih.

- Velika tragedija ih je zadesila. U trenu su ugašena četiri mlada života, a budućnost je bila pred njima. Roditelji su bili van sebe, zanemeli... Niko se ovome nije nadao, niti su ljudi ovo mogli da sanjaju i u najcrnjim košmarima. Baš nam je bilo potresno dok su tela izvlačena iz ambisa, svi smo plakali. Eto, posle veselja i lepog druženja da se desi ovakav užas, nemam reči - rekao je jedan meštanin sela Jančići.

Krivina smrti i gusto rastinje

- Često zna doći do incidenata u saobraćaju, ali ni najstariji meštani ne pamte ovakvu tragediju. Za ovaj put je i brzina od 20 kilometara na sat rizična - ispričali su ranije meštani i dodali da pretpostavljaju da mladi vozač "suzukija" zbog velike brzine nije video krivinu na ovom delu puta i nažalost, kada je pokušao da reaguje, bilo je kasno.

Na snimku mesta nesreće iz drona, koji je objavila agencija Rina, vidi se da je reč o putu, okruženom rastinjem, pa se pretpostavlja da je sve to zavaralo vozača, koji nije video da nailazi na zavoj.

Iako je najverovatnije bila noć kada se tragedija dogodila, drvored je mogao da zbuni vozača, koji nije video da nailazi na krivinu. Takođe, iz gustih krošnji po svemu sudeći pada lišće i trunje, pa je na ovom delu put bio i klizav, što je veoma opasno tokom letnjih meseci.

Obdukcija pokazala da u organizmu nisu imali ni kap alkohola

Obdukcija tela četiri mladića koja su poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, pokazala je da su svi preminuli usled preloma vrata. Takođe, kako je utvrđeno, niko od mladića nije bio pod dejstvom alkohola niti psihoaktivnih supstanci.

Kako su pisali mediji, vozač "suzuki vitare" Ognjen Vasiljević imao regularnu dozvolu.

- Ognjen je ranije polagao vozački ispit, još dok je bio maloletan, tako da je u trenutku nesreće imao regularnu, pravu dozvolu - naveo je tada izvor medija upoznat sa slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading