KAVAČKI KLAN OSTAO BEZ 850 KILA KOKAINA: Australijska policija na BRODU zaplenila tovar droge

Autor:

Hronika

16.06.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski državljani kapetan Milan Begović sa Luštice i pomorac Radovan Vujičić uhapšeni su u Australiji zbog sumnje da su švercovali 849,5 kilograma kokaina.

KAVAČKI KLAN OSTAO BEZ 850 KILA KOKAINA: Australijska policija na BRODU zaplenila tovar droge

Foto: Printskrin/youtube

Prema navodima australijskih medija, u pitanju je jedna od dosad najvećih zaplena droge u Australiji, a ulična vrednost zaplenjenog kokaina iznosi najmanje 375 miliona australijskih dolara.


Kako se nezvanično saznaje, policija ispituje da li je ova grupa, u kojoj je bilo još desetak pomoraca, bila povezana s "kavačkim klanom" Radoja Zvicera. Podaci o poslovanju ovog klana s australijskim saradnicima već postoje, a potvrdila ga je i Skaj prepiska Zvicera s odbeglim policajcem Ljubom Milovićem, u kojoj oni diskutuju o načinu transporta kokaina i cenama u Australiji.

Foto: Printskrin/youtube

Zaplena droge na brodu u Australiji

 

Tamošnja policija je ovu presečenu narko-operaciju zasad pripisala neimenovanom "međunarodnom kriminalnom kartelu".


- Policija tvrdi da su sada uhapšeni crnogorski državljani znali za kokain sakriven na brodu za prevoz tereta, te da su planirali da ga bace na obalu Fremantlea da bi ga pokupila druga grupa - navode mediji.


Trojica iz te druge grupe takođe su uhapšena na brodiću na otvorenom moru, prenose crnogorski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading