TUŽILAŠTVO SE OGLASILO O RODITELJIMA DEČAKA UBICE! Evo šta će biti sa majkom i ocem Koste Kecmanovića!

Autor:

Hronika

26.05.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Miljana Kecmanović juče je i sasluašana.

TUŽILAŠTVO SE OGLASILO O RODITELJIMA DEČAKA UBICE! Evo šta će biti sa majkom i ocem Koste Kecmanovića!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić, facebook

Majka Koste Kecmanovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". 

Takođe, poziva medije da se uzdrže od objavljivanja neproverenih informacija i nagađanja, jer to ne samo što škodi istrazi, već duboko povređuje osećanja porodica stradalih. 

U ovom trenutku veoma je važno da svako od nas pokaže dodatnu odgovornost za tragediju koja je pogodila naše društvo, te upravo zato molimo medije da svaku informaciju pre objavljivanja pažljivo provere i izveštavaju uz posebnu pažnju.

Tužilaštvo će blagovremeno obaveštavati javnost o preduzetim radnjama u skladu sa zakonom. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv M.K., majke 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna devojčica u međuvremenu preminula.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca, V.K. 

Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču  elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading