REKE SRBA SE SLILE U BEOGRAD! Najveći skup u istoriji naše zemlje, danas "Srbija nade"

Autor:

Vesti

26.05.2023

10:25 >> 18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se održava najmasovniji narodni skup u istoriji naše zemlje pod nazivom "Srbija nade".

REKE SRBA SE SLILE U BEOGRAD! Najveći skup u istoriji naše zemlje, danas "Srbija nade"

Foto: Republika.rs

Skup "Srbija nade" održava se danas, 26. maja u Beogradu na platou ispred Narodne skupštine Srbije.

 

18.15 - Premijerka Brnabić stigla na skup

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

18.00 - Žika Šarenica stigao na skup

17.50 - Veliki broj građana ispred Skupštine

17.40 - Kula je uz Vučića

17.30 - Podrška iz Kine za Vučuća

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

- Iz Kine smo došli turistički, čuli smo za predsednika Vučića i sjajne odnose koje Kina i Srbija imaju. Puno pozdrava za ovu prelepu zemlju i ove divne ljude. Podržavamo miting i prenosimo utiske drugovima u Pekingu.

17.15 - Čukarica uz Vučića

17.10 - Ministarka pravde Maja Popović stigla na skup

17.02 - Kiša lije, a s Vozdovca ekipa grmi Aco Srbine, Voždovac je uz tebe

16.55 - Ministarka Darija Kisić Tepavčević stiže na miting

Republika

Foto: Republika.rs

 

16.40 - Vesić sa Karleušom, prijateljima i saradnicima krenuo na skup "Srbija nade"

Zajedno sa Vesićem na čelu grupe koja broji oko dve hiljade ljudi nalazi pevačica Jelena Karleuša, koja je jedna od brojnih javnih ličnosti koje su pozvale na skup čiji je cilj da izrazi jedinstvo srpskog naroda.

Kolona na čelu sa Vesićem krenula je oko 16 sati sa platoa Finansijskog parka, Ulicom Kneza Miloša, ka Domu Narodne skupštine, gde će u 19 sati početi, kako se očekuje, najveći skup organizovan do sada u Srbiji.

Jelena Karleuša je rekla da je odlučila da dođe, jer nije reč ni o kakvom političkom skupu, niti će biti političkih parola.

- Danas sam ovde uz narod, uz koji sam uvek i koji ne sme da se deli, ne sme da se zloupotrebljava, pogotovo ne u našoj muci i tragediji. Srbija je jedna i svi smo zajedno u bolu i borbi protiv nasilja. A, moja uloga kao javne ličnosti i jeste da apelujem na ovakve stvari, rekla je Karleuša.

16.34 - Radnici iz Turske podržali Vučića

Radnici iz Turske koji rade u Srbiji, došli su na skup da podrže predsednika Srbije.

Republika

Foto: Republika

 

 

16.28 - Vladimir Orlić na skupu

15.46 - SUMANUTI NAPAD NA GRADSKE ODBORNIKE, POCEPANA ČETIRI ŠTANDA

- U toku priprema za najveći skup u istoriji „Srbija nade“, napadnuti su naši omladinci i gradski odbornici. U sumanutom napadu prepunom pretnji Aleksandru Vučiću, najprizemnijih uvreda, pocepana su i četiri štanda. Posebno zabrinjava što je lice koje je sve ovo učinilo ponavljalo pretnje koje smo do sada i čuli – kako „nećemo još dugo“, kao i da će „osveta biti surova“ - naveo je Aleksandar Mirković, Šef odborničke grupe u Skupštini grada Beograda i narodni poslanik i dodao:
 
- „Srbija nade“ je skup mira, jedinstva, pristojih ljudi, skup podrške razvoju naše zemlje, zato još jednom pozivamo naše političke neistomišljenike da ne čine ovakve i slične stvari, jer je nasilje prema bilo kome apsolutno nedopustivo i sigurno je da ih ono neće dovesti na vlast. Pozivam sve ljude koji vole Srbiju i žele joj dobro, koji podržavaju napredak i razvoj naše zemlje, da dođu ispred Narodne skupštine RS u 19:00 časova, kao i da ne nasedaju na eventualne provokacije, jer nam je sada preko potreban mir i jedinstvo.

15.41 - Građani se okupljaju kod Vukovog spomenika, žele mir i napredak

Kod Vukovog spomenika u Beogradu, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ruzveltove ulice danas popodne počelo je okupljanje građana koji će učestvovati na skupu "Srbija nade" isped Narodne skupštine.

- Ovde sam, jer želim mir, razvoj i prosperitet, kao i da dam podršku predsedniku Vučiću - rekla je jedna učesnica skupa.

Jedan sugrađanin je rekao da želi "razvoj i prosperitet, kao i da pruži punu podršku predsedniku".

Mlađi muškarac iz Beograda rekao je da je "na današnjem skupu zbog mira, kako bi zemlja išla napred".

15.30 - MALI SA GRAĐANIMA KRENUO NA NAJVEĆI SKUP U ISTORIJI SRBIJE

- Uvek uz našeg predsednika Aleksandra Vučića! Krećemo na najveći skup u istoriji Srbije, skup svih dobrih ljudi, skup nade, koji će pokazati koliko je velika i pristojna naša Srbija! - napisao je ministar Siniša Mali na svom profilu na Instagramu, na kom je podelio i nekoliko fotografija sa građanima sa kojima se uputio na skup "Srbija nade".

 

Siniša Mali se susreo i sa Nikolom Nikodijevićem, funkcionerom SPS.

Foto: Privatna arhiva

Mali i Nikodijević

15.06 - Građani se okupljaju kod Vukovog spomenika u dobrom raspoloženju

Kod Vukovog spomenika u Beogradu, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ruzveltove ulice danas popodne počelo je okupljanje građana koji će učestvovati na skupu "Srbija nade" isped Narodne skupštine.

Saobraćaj se u tom delu grada odvija neometano, javlja Tanjugov reporter.
Građani se okupljaju u dobrom raspoloženju, a na toj lokaciji su postavljene cisterne sa vodom i pokretni toaleti.

14.50 - Podrška Vučiću iz Srbobrana, Žitišta, Opova i Požarevca

14.33 - Odžaci, Novi Sad i Somobor - podrška predsedniku i Srbiji

14.15 - Završne pripreme pred skup Srbija nade, građani pristižu iz cele Srbije

Skup "Srbija nade" biće održan večeras ispred Narodne skupštine na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ispred parlamenta gde su postavljeni i video-bimovi su u toku završne pripreme.

Predsednik Vučić je rekao da će danas biti predstavljene važne odluke za budućnost Srbije i da će ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Istakao je da će na skupu govoriti kao predsednik Republike, a ne kao lider stranke i da će se obratiti sa dugoročnim planom za budućnost.

Vučić je rekao da će to biti skup za pristojnu Srbiju, a očekuje i da će to biti najveći skup ikada održan.

Građani u Beograd od jutros pristižu iz svih krajeva zemlje.

Desetine autobusa je već parkirano ispred Palate "Srbija", gde su obezbeđene i cisterne sa vodom.

14.00 - KIM UZ VUČIĆA, PODRŽAVAMO GA, JER JE UVEK TU ZA NAS! Više od 40 autobusa sa Srbima sa KiM stiglo u BG da podrži skup "Srbija nade"

Više od 40 autobusa sa Srbima iz svih krajeva Kosova i Metohije stiglo je danas pre podne u Beograd kako bi učestvovali na skupu "Srbija nade".

Zlatko iz Štrpca kaže za Tanjug da su on i njegovi sunarodnici između ostalog došli na skup, jer žele i da podrže mere predsedinika koje će pomoći da se nasilje svede na najmanju meru, da se zločini poput onoga u školi više ne događaju.

Ovde smo da podržimo predsednika, on radi prave stvari, radi najbolje što može za sve nas - rekao je Zlatko i dodao da su stigli organizovano i da im znači što mogu da budu deo skupa "Srbija nade". 

Ivana Joksimović iz Kosovke Mitrovice kaže da su stigli na skup Srbija nade, kojim žele da podrže put Srbije, ali i zato da čuju predsednika Aleksandra Vučića.

13.45 - Mir i stabilnost rešili da podrže i građani Bačke, Topole, Požarevca, Medveđe, Raške i Novog Bečeja

13.32 - Bečej, Kula, Žitorađe, Pirot, Kruščić, Paraćin i Kraljevo uz Aleksandra Vučića

13.20 - Autobusi iz Brusa, Ljiga, Opštine Ražanj, Vršca, Kruševca, Apatina i Banje Junaković na putu ka "Srbiji nade"

13.06 - Građani Soko banje, Bajine bašte, Kladova i Valjeva za pristojnu Srbiju

12.50 - Građani Blaca, Priboja, Vladičinog Hana, Kuršumlije, Doljevca, Malog Zvornika, Kruševca, Majdanpeka i Svrljiga uz Vučića

12.45 - Gradonačelnik Leskovca podržao put napretka i nade

- Srbija Nade, želja nam je da nastavimo putem napretka, sreće, ljubavi i jedinstva - poručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

U video porukama, predstavnici grupa građana iz Leskovca, poručili su da su u Beograd krenuli kako bi podržali Srbiju i predsednika Vučića.

12.36 - HILJADE NIŠLIJA KRENULO KA BEOGRADU! Gradonačelnica Sotirovski: Idemo da podržimo modernu Srbiju

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se pred večerašnji skup "Srbija nade" rekavši da se hiljade Nišlija okupilo da podrži predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nekoliko hiljade nas Nišlija kreće iz Niša put Beograda za večerašnji skup nade da podržimo modernu Srbiju, da podržimo našeg predsednika Aleksandra Vučića - rekla je Sotirovski.

12.34 - PETER SIJARTO GOVORIĆE NA SKUPU "SRBIJA NADE"! Mađarski šef diplomatije će se obratiti na SRPSKOM JEZIKU!

Ministar spoljih poslova Mađarske Peter Sijarto govoriće na istorijskom skupu "Srbija nade" koji organizuje predsednik Aleksandar Vučić, i to na srpsko jeziku, piše Informer.

Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto, podsetimo, govorio je već jednom na srpskom jeziku na mitingu "Budućost Srbije", a sastavio ga je uz pomoć ruskog jezika, koji odlično zna, a za lektore ja pozvao Mađare iz Srbije.

12.15 - Građani Prijepolja, Topole, Kuršumlije i Bele Palanke na putu ka Beogradu

- Kuršumlija kreće kako dala podršku Srbiji i Aleksandru Vučiću - poručio je predstavnik grupe građana iz tog grada u video poruci iz autobusa na putu ka Beogradu.

12.00 - Građani Bora, Bosilegrada, Zaječara, Surdulice, Sjenice, Pirota i Grdelice pružaju podršku "Srbiji nade"

Grupa građana iz Zaječara u video poruci objavila je da je krenula ka Beogradu kako bi podržala Srbiju i predsednika Vučića.

11.48 - Beograd prvi pozdravio predsednika Aleksandra Vučića

11.43 - Građani Kladova, Niša, Pečenjevaca, Pirota i Prokuplja na putu ka Beogradu

Grupa građana iz Niša, objavila je fotografiju na kojoj se vidi kako su, obučeni u majice sa likom predsednika Srbije, razvili su transparent sa natpisom "Uvek uz Vučića".

Video poruku podrške je objavila i grupa građana iz Trgovišta koja je organizovano u više od deset autobusa krenula ka Beogradu.

11.33 - BOŠNJAČKO SRPSKI SAVEZ PODRŽAO SRBIJU NADE!

Bošnjačko Srpski savez Srbije pružio punu podršku skupu "Srbija nade".

Foto: Republika

 

- Srbija nade - zemlja svih svojih gradjanki i gradjana, jednakih šansi za sve, dovoljno prostrana za sve naše planove i ambicije, zemlja u kojoj će se radjati i živjeti naša djeca. 
Zemlja u kojoj ima mjesta i za republikance i monarhiste, za konzervativce, liberale i socijaliste, za provaslavce, muslimane, katolike i sve druge konfesije. 
Zemlja u kojoj ima mjesta za većinski i za manjinske narode, zemlja u kojoj ima mjesta i za vlast i za opoziciju. E to je naša #Srbija nade. Proteklih godina smo zajedno radili velike stvari, auto put, gasovod, rešavani su ekološki problemi, zapošljavanje, povećali stepen ostvarivanje manjinskih i ljudskih prava. Ipak stvari su daleko od idealnog, moramo još puno da radimo da bi sandžačke opštine po razvoju dostigle ostatak zemlje. Preduslov za sve naše planove, jeste da sačuvamo mir i stabilnost u državi Srbiji. Mi smo prijatelji i kad je dobro i kad se suočavamo sa izazovima. Kada se naša zemlja suočava sa jednom od najvećih tragedija nove istorije, kada se spolja i iznutra vrše ogromni pritisci, više nego ikad nam je potrebno jedinstvo, kako bi smo sačuvali našu zemlju od onih koji žele da je uruše.
Zato puna podrška politici mira predsjednika Aleksandra Vučića - 
oglasili su se saopštenjem iz Bošnjačko Srpskog saveza - BOSS.

11.25 - Građani Kladova, Leskovca i Preševa krenuli da podrže Aleksandra Vučića

10.40 - Građani iz Leskovca, Trgovišta, Bujanovca, Lebana, Negotina i Babušnice krenuli na skup "Srbija nade"

- Babušnica je krenula da podrži našu državu našu Srbiju i predsednika Vučića - navela je predstavnica grupe građana iz Babušnice u video poruci koju je objavila iz autobusa na putu ka Beogradu.

Građani širom Srbije krenuli su na skup "Srbija nade", kako bi podržali svoju zemlju i njenog lidera Aleksandra Vučića.

10.07 - Veliki broj Srba krenuo iz Niša

Foto: Republika

 

09.42 - Uništavali autobuse

Oštećeno šest autobusa na autobuskoj stanici u Čačku, na njima osvanuli sramotni grafiti. Tri od šest autobusa bili su namenjeni za đačke ekskurzije.

09.35 - Ori se pesma rudara iz Trepče

Oko 600 Rudara i radnika Kombinata “Trepča” noćas je krenulo put Beograda da podrže predsednika Aleksandra Vučića.

08.50 - Pripreme u Beogradu

Dok Srbi iz svih krajeva Srbije pristižu u prestonicu da podrže predsednika Aleksandra Vučića, u Beogradu se odvijaju poslednje pripreme za večerašnji "Skup nade."

08.01 - Srbi iz Štrpca krenuli za Beograd

Srbi iz najudaljenije enklave krenuli su u Beograd da podrže predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

07.45 - 200 autobusa krenulo sa KiM

Uprkos zastrašivanjima Aljbina Kurtija Srbi sa Kosova i Metohije krenuli su sinoć za Beograd da podrže predsednika Vučića.

Najveći skup u istoriji Srbije

Veliki broj javnih ličnosti - sportista, glumaca, pevača - pozvalo je građane Srbije da u petak dođu na skup "Srbija nade" u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da je interesovanje za skup veće nego ikada i u Beogradu i u celoj Srbiji.

- Trudiću se da govorim jezikom pomirljivim, ponuditi nova rešenja i stvari, pozvaću na dijalog one koji misle drugačije. Ali ne zato što sam slab, ili zato što neko misli da sam slab. Ne biste verovali kolika je moja unutrašnja snaga danas ili juče - kazao je predsednik.

Podsetimo, najveći skup ikada počinje danas u 19 sati, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da taj skup mora da bude skup nade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (25)

Loading
Vule

26.05.2023 10:34

Današnji dan ulazi u istoriju!

Mile

26.05.2023 10:37

Vidimo se u Beogradu, živela Srbija!

Miki

26.05.2023 10:38

Ovo je samo jedan deo dokaza koliko podršku ima naš predsednik Aleksandar Vučić!

Dušan

26.05.2023 10:38

Danas će mo pokazati slogu i jedinstvo