PUŠTEN PENZIONER KOJI JE UHAPŠEN NA JARINJU!

Autor:

Hronika

21.05.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioner B. B. (72) iz Beograda, koji je uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje kada je sa suprugom krenuo u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora kog ona vodi, pušten je, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

PUŠTEN PENZIONER KOJI JE UHAPŠEN NA JARINJU!

Foto: Tanjug/AP

Direktor Kancelarije Petar Petković ocenio je da je postupak Kosovske policije „vid zastrašivanja i odmazda Kurtijevih institucija“ kako bi porodica Banjac odustala od sudskog spora. Iz Kosovske policije, međutim, iznose drugačije navode – da je priveden, pa pušten nakon ispitivanja zbog optužbi za navodnu zloupotrebu imovine, odnosno manje sume novca, prenosi KoSSev.

Petković je kazao da je B.B. pušten na slobodu „nakon političke i diplomatske akcije Beograda“, dodajući da je uhapšen greškom.

„Njega su pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, a uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja Kosovske policije“, naveo je Petković.

On je dodao da je o hapšenju obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, kao i da je Kancelarija angažovala advokatski tim za odbranu Banjca.

Direktor Kancelarije za KiM naglašava da supruga uhapšenog B .B, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru ovog grada koja je navodno konfiskovana od strane Pošte Kosova.

Zbog toga je i pokrenula sudski spor za povraćaj imovine, a ročište je, kako dodaje bilo zakazano za sutra.

„Dakle, činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora“, navodi Petković, uz tvrdnju da to „dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja“.

Kaže i da je B. B. u više navrata posećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading