POKRENUT POSTUPAK KONTROLE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD NOVA CRNJA! Nakon napada dečaka sekirom na majku i sina, proverava se rad ove institucije!

Autor:

Hronika

15.05.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana se oglasio povodom napada maloletnika na porodicu kod Nove Crnje.

POKRENUT POSTUPAK KONTROLE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD NOVA CRNJA! Nakon napada dečaka sekirom na majku i sina, proverava se rad ove institucije!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Facebook, Shutterstock

Napad sekirom u Novoj Crnji

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je u selu Radojevo kod Nove Crnje maloletnik upao u porodičnu kuću i sekirom i nožem povredio ženu i njenog sina, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Nova Crnja.

Zaštitnik građana traži od ovog organa starateljstva da mu u roku od 7 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima ovog slučaja, posebno da li se maloletnik koji je izvršio napad i njegova porodica nalaze na evidenciji organa starateljstva, te da li su se o njemu starali njegovi roditelji ili je bio na poveren na staranje nekom od drugih srodnika. 

Od Centra za socijalni rad Nova Crnja Zaštitnik građana traži da ga obavesti i da li je u proteklom periodu u porodici maloletnika bilo prijava za nasilje u porodici ili prijava da je bio nasilan prema drugima, koje mere i radnje su preduzimane u slučaju da su takve prijave postojale, kao i koje koje usluge socijalne zaštite su pružane maloletnikovoj porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading