PRIZNAJU DA SU UČESTVOVALI U ZLOČINIMA, A DA TOGA NISU SVESNI: Draganić ispituje svedoka-okrivljenog, pa samom sebi komplikuje situaciju! Sudija u ŠOKU!

Autor:

Hronika

15.05.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

PRIZNAJU DA SU UČESTVOVALI U ZLOČINIMA, A DA TOGA NISU SVESNI: Draganić ispituje svedoka-okrivljenog, pa samom sebi komplikuje situaciju! Sudija u ŠOKU!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas se nastavlja suđenje ozloglašenom klanu koji broji više od 30 članova, pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posredovanje i stavljanje u nelegalni promet oružje, te šverc droge.

Svoja saznanja o izvršenim zlodelima kroz odgovore na pitanja odbrane govoriće Nikola Spasojević jedan od trojice okrivljenih saradnika koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu. Pred sudom su već iskaze dali i odgovarali Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. 

Osim njih trojice svi optuženi su negirali krivicu.

Nakon što je Marko Miljković ispitivao danas kuma, Spasojević je odgovarao na pitanja Nebojše Jankovića, a zatim i na pitanja Vlade Draganića.

Draganićevo mučno ispitivanje se odužilo jer postavlja nejasna pitanja i dugo predočava Spasojevićevo svedočenje. I uprkos napomeni sudije da Spasojevića ne pita o iskazu drugog svedoka- okrivljenog, on uporno predočava i iskaz Srđana Lalića.

- Da li ja nosim kanticu sa benzinom ili ranac? Lalić je rekao da sam nosio najlone, do mesta gde smo navodno on i ja prosipali ostatke.

- Izvini, ali to moraš da pitaš Lalića - odgovara Spasojević. 

Janković ga pita za prilaz Dunavu u Surduku, a zatim za prebacivanje eksploziva kojeg se kaže on ne seća. 

- Rekao je da ga ja čekam za skretanje, na kojoj tačno lokaciji kad smo navodno prebacivali eksploziv?

Sudija se uključuje sa primedbom da je nerazumljivo pitanje jer i Spasojević slaže ramenima u nerazumevanju.

- Pa ima dva skretanja, račvanja za Ritopek - pojašnjava Janković i nastavlja da pita, a Spale da odgovara.

- Gde smo trebali da se nađemo kad smo rastavljali mašinu navodno?

- Trebali smo da se nađemo kod Šljukine pumpe. Ti si išao iz Ustaničke, a ja sam ostavio telefone u kolima i otišli smo. 

- Kad smo rasklapali mašinu koji je to bio mesec?

- Posle ubistva Mitića, ali ne znam mesec.

- Kako je u auto stao veliki deo mašine?

- Oborena su sedišta i tako je stao - odgovara Spale,  a Janković konstatuje: "Ako nisu oborena sedišta ne može da stane mašina".

- Kad ti Marko daje 200 evra, a Veljko ikonu i burmu Veličkovića? - pita Janković, a sudija čita zapisnik , pa kaže: " Sve je rekao Jankoviću.

Bivši policajac prvo konstatuje: "Moje je da pitam jer različito govore", pa onda pita:

- Kad ste navodno išli da prospete Veličkovića, gde sam ja?

Spasojević odgovara da nisu razgovarali o njemu i da mu to nije poznato.

Draganić završava ispitivanje i svi su odahnuli jer je mučnoj atmosferi došao kraj. Sudija određuje pauzu radi odmora.

U nastavku glavnog pretresa, u toku četiri dana ove sednice trebalo bi da za govornicu stane i žrtva klana iz okoline Požarevca kojeg su prema optužnici, pripadnici klana mučili i silovali u bunkeru stadiona FK Partizan , gde je bila baza zločinačkog udruženja koje je funkcionisalo pod paravanom navijačke grupe.  

Na dosadašnjim ročištima sudsko veće kojim predsedava sudija Vinka Beraha Nikićević prikazalo je mnoštvo fotografija iz kuće smrti u Ritopeku gde su žrve, prema optužnici TOK mučene, ubijene sekirom ili upucane, pa samlevene, kao i fotografije sa Dunava gde su prosipani ostaci samlevenih žrtava. 

Takođe, viđene su i fotografije raznih automobila korišćenih za otmice i prevoz oružja i droge, kao i kuće u Surduku koju je klan koristio i u čijem dvorištu su na lomači Belivuk i Miljković zapalili ubijenog Gorana Mihajlovića. 

Dosadašnje suđenje obeležilo je provociranje svedoka okrivljenih od strane okrivljenih, najviše Marka Miljkovića koji im je u više navrata i zapretio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading