KOSTA I UROŠ VEŽBALI GAĐANJE U ISTOJ STRELJANI?! Krvnici se možda poznavali od ranije!

Autor:

Hronika

09.05.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali su novi detalji iz istrage dva strašna zločina koja su Srbiju zavila u crno.

KOSTA I UROŠ VEŽBALI GAĐANJE U ISTOJ STRELJANI?! Krvnici se možda poznavali od ranije!

Foto: MUP Srbije, Faebook, republika

Uroš Blažić i Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović (13) i Uroš Blažić (20), koji su u sredu i u četvrtak u masovnim ubistvima u školi na Vračaru i u okolini Mladenovca ubili ukupno 17 mladih i ranili još 20, vežbali su pucanje u istoj streljani.

Kako se saznaje, u pitanju je streljana "Partizan" u Beogradu, a istraga se usmerava i ka mogućnosti da su se njih dvojica poznavala.

Jedan od pravaca istrage u oba masakra bio je gde su Kosta i Uroš uvežbavali pucanje, pošto obojica dobro barataju oružjem. Tako je najpre utvrđeno da je malog Kostu otac Vladimir K. odvodio u streljanu "Partizan", a ubrzo zatim je otkriveno da je i Blažić na istom mestu u više navrata vežbao pucanje. To je zaista čudna podudarnost, i zato se ne isključuje mogućnost da su se Uroš i Kosta sreli u straljani, a možda čak i upoznali - kazao je izvor Informera.

Republika

Foto: Printscreen

Kosta Kecmanović

Vlasnik privatne streljane "Partizan", u kojoj je počasni član bio Kostin otac radiolog Vladimir Kecmanović, negirao je prilikom saslušanja da je dečak ikada pucao u njegovom objektu.

Njemu su predočeni dokazi, slike i snimci, ali se on držao svoje priče. U isto vreme, na zahtev da se policiji dostave video snimci sa nadzornih kamera, rekao je da one već neko vreme ne rade.

I protiv vlasnika teretane biće podneta krivična prijava.

Podsetimo, Kosta je u sredu uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta je u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14).

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.

Posle masakra je izašao iz učionice i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu.

Uroš ubio 8 mladih ljudi zbog Koste?

Samo dan kasnije, u četvrtak uveče, Blažić je započeo pokolj u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15).

Republika

Foto: Privatna arhiva

Uroš Blažić

Još šestoro mladih je teško povređeno. Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19).

Usledila je dramatična potera za Blažićem, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je u četvrtak ujutro uhapšen u kući svog dede po majci u Vinjištu.

Prilikom pretresa ovog imanja i Uroševe vikendice u mestu Šepšin pronađena je velika količina nelegalnog oružja.

Kako se kasnije saznalo, navodno je motiv bio to što su se mladi sporečkali sa Urošem oko tada aktuelnog masakra na Vračaru, gde je Blažić branio Kostu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading