BELE KALE ZA PIJANISTU KOJEM JE MONSTRUM ODUZEO BUDUĆNOST: Suze i jecaji na groblju Lešće, sahranjen Andrija Čikić (FOTO)

Autor:

Hronika

08.05.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugari sa u suzama u očima stoje ispred kapele, gde će svakog trenutka početi opelo za Andriju Čikića.

BELE KALE ZA PIJANISTU KOJEM JE MONSTRUM ODUZEO BUDUĆNOST: Suze i jecaji na groblju Lešće, sahranjen Andrija Čikić (FOTO)

Foto: andrijacikic.com, republika

Sahrana Andrije Čikić

Andrija Čikić, jedini dečak koji je stradao u masakru na Vračarusahranjen je danas na groblju Lešće.

Drugari sa u suzama u očima stajali su ispred kapele, gde se održalo opelo.

Roditeljima su izjavljivali saučešće, a opelo je počelo u 13.30 časova.

Na vencu na kovčegu piše: "Anđele naš sada sviraš sa anđelima".

Republika

Foto: republika

Bele kale za Andriju Čikića

Opelo su služila dva sveštenika.

Andrija je sahranjen u belom kovčegu.

U kapeli je prisutna je i hitna pomoć koja je bila spremna da interveniše ukoliko nekome ne bude dobro.

- Andrija je bio vrhunski u vrlo čemu. Njegov mali život je tek počeo da živi, a mi se sa bolom i tugom sada opraštamo sa njim. Ostavio nam je note da ih slušamo. Planeta će ga pamtiti, jer je ostavio dubok trag u svom mladom životu. Andriji mir i pokoj duši - rekao je sveštenik. 

Sveštenik je zamolio sve da ne izjavljuju više saučešća kako bi se oprostili sa Andrijom. Majka i otac su tada počeli da grle i ljube kovčeg.

Masa ljudi je stajala ispred kovčega i gledala u Andrijinu sliku.

- Dragi Andrija, tako smo te uvek zvali. Zajedno smo krenuli u prvi razred. Uvek si bio poseban, nadaren, vredan, ambiciozan i uvek si imao smisao za humor. Meni svim našim drugovima bio si prijatelj. Uvek si druge stavljao ispred sebe. Svima će nedostajati tvoje sviranje na klaviru kao i druženje u parkovima. Muzika je bila tvoj život tvoje sviranje će se uvek pamtiti jer je bilo uzivanje za naše usi. Imao si više različitih talenata, bio si uspešan u muzičkoj školi - rekla je u oproštajnom govoru jedna drugarica i dodala:

- Ponosili smo se tobom i svima nam je značilo što si učenik našeg odeljenja. Opraštamo se od tebe ali znaj da te nikad nećemo zaboraviti, da si nam bio jedan od uzora. Želim ti da budeš isti takav na onom svetu. Hoću da znaš da si bio dobar drug i da sam te mnogo volela. Mnogo mi nedostaješ, tvoja drugarica Lena sa drugovima.

Republika

Foto: republika

Sahrana malog Andrije

Drugi govornik je bila profesorka.

- Andrija je bio mali i veliki čovek, malo dete sa velikim srcem. Nudio se uvek da pomogne priskoči i podrži. Bio je jedan mali zvrk. Sve ga je zanimalo. Ništa mu nije bilo teško reći ne, neću, ne mogu za njega nisu postojale. Voleo je i poštovao sve svoje nastavnike. Negovan je u divnoj porodici sa divnim roditeljima. Sa šest godina upisao je muzičku skolu i bio opčinjen muzikom.

Nakon opela oko 14.30 časova povorka tuge je krenula ka grobnom mestu gde će mališan počivati.

Andije Čikić je sahranjen, a plač svih prisutnih odzvanja grobljem.

Podsetimo, dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u sredu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmoro dece, sedam devojčica i jednog dečaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading