KAKO ĆE SESTRA UBICE SA VRAČARA PREŽIVETI TRAUMU? Stručnjak o stanju devojčice "Zbrinuta je i nalazi se OVDE, moraće mnogo da rade sa njom"

Autor:

Hronika

06.05.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlađa sestra optuženog Koste Kecmanovića (13) nosi se sa ozbiljnim teretom i traumom.

KAKO ĆE SESTRA UBICE SA VRAČARA PREŽIVETI TRAUMU? Stručnjak o stanju devojčice "Zbrinuta je i nalazi se OVDE, moraće mnogo da rade sa njom"

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kosta Kecmanović

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskoj opštini Vračar, u sredu 3. maja u 8.42 časa došlo je do pucnjave u kojoj je učenik te škole, koga je policija identifikovala kao Kostu Kecmanovića, ubio osmoro đaka, 7 devojčica i jednog dečaka, i radnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i jednu nastavnicu.

Socijalna radnica Ana Stanković objasnila je sa kojim teretom se sada nosi mlađa sestra optuženog za niz ubistava u osnovnoj školi. Takođe, navela je da je dečak pod nadzorom službi za socijalni rad.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Igračke i cveće ispred škole "Vladislav Ribnikar"

- To znači da će Centar za socijalni rad zajedno sa stručnjacima i veštacima dati procenu njegovog psihičkog funkcionisanja i verovatno dati predlog najcelishodnijih mera. Te procedure mogu da traju dosta dugo, nekada to bude i mesec dana, ali najčešće duže. Ovo će sigurno trajati dosta dugo imajući u vidu činjenicu da je ovo jedinstveni slučaj koji se desio na našim prostorima, a i šire. U novinama sam pročitala da su i lekari u toj klinici gde je smešten bili u agoniji jer se prvi put susreću sa ovakvim slučajem - na pitanje sa kakvim slučajem ona objašnjava:

- Sa detetom koje je ubilo toliki broj ljudi. Mi u Srbiji nismo imali da je maloletnik ubio tako veliki broj svojih vršanjaka - pojašnjava.

Zbog svega što se nažalost dogodilo, sada ispašta i njegova porodica, odnosno mlađa sestra. Devojčica ima samo 10 godina i trenutno je kod rođaka gde dobija psihološku pomoć.

- Sestra je preživela traumatsko iskustvo. Jako je važno da ona bude zbrinuta na pravi način. Očigledno je nadležni Centar za socijalni rad nju i zbrinuo u sredinu koja je za nju u ovom momentu najsigurnija, a to je porodica srodnika. Sa njom će trebati puno rada na prevazilaženju traume, generalno dugotrajna psihološka pomoć i podrška. Nemam informaciju da je bila žrtva njegovog šikaniranja - ističe Stankovićka u emisiji na "K1 Televiziji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading