Poznato kada svedoči silovani mladić: Otkriće golgotu koju je prošao u bunkeru Partizanovog stadiona! ZAVRŠENO DANAŠNJE SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI!

Autor:

Hronika

26.04.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je završeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela na kojem je svedočio svedok saradnik Nikola Spasojević.

Poznato kada svedoči silovani mladić: Otkriće golgotu koju je prošao u bunkeru Partizanovog stadiona! ZAVRŠENO DANAŠNJE SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta danas je završen nastavak suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Na trećem narednom ročištu sudija će zakazati svedočenje I. S. silovanog mladića iz Kostolca.

 

Sudija je odredila da se suđenje nastavlja četiri dana treće nedelje maja  15.16. 18. i 19. maja.

Sudsko veće je odbilo sve zahteve branilaca okrivljenih ukidanje pritvora ili njegovu zamenu blažom merom za obezbeđivanje prisustva na sudjenju. Tako da iza rešetaka do daljenjeg ostaju Milovan Tadić, Vladimir Grek, Aleksa Stošić i Nemanja Lakićević..   
 

 

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Spasojević je pre dva dana govorio i o organizaciji ubistava u Atini i na Krfu, do detalja je opisao jezive zločine.

Nakon toga govorio je i o svirepom ubistvu Aleksandra Gligorijevića i Nikole Mitića.

Juče je Nikolu Spasojevića ispitivao njegov kum Marko Miljković, što je nastavljeno i danas.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading