Odgovor Mileta Jandrića na informaciju

Autor: Republika

Hronika

13.04.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Shodno članu 83. Zakona o javnom informisanju i medijima, G. Mile Jandrić se ovim putem izjašnjava na neistinite informacije iznete u tekstu koji je objavljen dana 11. marta 2023. godine na portalu Republika.rs pod naslovom: "JANDRIĆ ZAPOŠLJAVAO BOĆINE ROĐAKE! Otkrivamo šemu kako je Bogdanović dobijao telefone u ćeliji: ČUVARI U PANICI!

Odgovor Mileta Jandrića na informaciju

Foto: Printscreen

Naime, u predmetnom članku se nastavljaju neistinite tvrdnje iz prethodnih članaka portala Republika.rs, u kojima se navodi kako je "Mile Jandrić omogućio Daliboru Bogdanoviću da iza rešetaka ima telefon". Pri tom, u ovom članku se dodaju i nove potpuno neistinite tvrdnje da o tome kako je navodno "Jandrić zapošljavao Boćine rođake iz Bačkog Dobrog Polja kod Vrbasa, koji su na smenu donosili mobilne telefone, koje je Bogdanović koristio. Čuvari koji su odbijali poslušnost premešteni su u Sremsku Mitrovicu". 

S tim u vezi, g. Jandrić oštro demantuje i ove tvrdnje kao apsolutno neistinite i netačne. 

Prvo, g. jandrić ističe da se u okviru redovnih i vanrednih kontrola (uključujući i poslednju vanrednu kontrolu sprovedenu po nalogu g. Jandrića), ćelije kao i sama pritvorena i zatvorena lica detaljno pretresaju. U okviru tih kontroila, u kojima nije bilo izuzetaka, nije pronađen bilo kakav mobilni telefon kod g. Bogdanovića. Stoga, g. Jandrić još jednom ističe da su navodi o posedovanju mobilnog telefona od strane g. Bogdanovića u pritvoru Okružnosg suda u Novom Sadu, apsolutno neistiniti.

Drugo, u pogledu navoda o navodnom zapošljavanju rođaka g. Bogdanovića od strane g. jandrića, isti su takođe nedvosmisleno netačni. Naime, g. Jandrić kao upravnik zatvora ne odlučuje o prijemu zaposlenih. Prijem zaposlenih se vrši od strane Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, po sprovedenim zakonskim procedurama, testovima i proverama za svakog čuvara. Gospodin jandrić ni na koji način ne utiče na to ko će se prijaviti na konkurs za prijem u randi odnos niti ko će biti primljen.

Treće, g. Jandrić nema informaciju o bilo kom zaposlenom koji se nalazi u srodstvu sa g. Bogdanovićem. U vezi sa navodom da se radi o "rođacima iz bačkog Dobrog polja" - g. Jandrić može da potvrdi da postoji jedan zaposleni iz navedenog mesta, ali čak ni to lice nije bilo zaposledno u pritvorskoj jedinici u periodu kada je g. Bogdanović boravio u istoj (već u drugom delu zatvora, u kojem borave osuđena lica). Drugim rečima, g. Bogdanović čak ni sa tim zaposlenim nije mogao da ima kontakt. 

Četvrto, naročito je apsurdan i grubo neistinit navod da su "čuvari koji su odbijali poslušnost premešteni u Sremsku Mitrovicu". Pre svega, o premeštaju čuvara ne odlučuje uprava Okružnog zatvora u Novom Sadu, već Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. Takođe, i što je još važnije, nijedan čuvar nije premešten iz Okružnog zatvora u Novom Sadu u KPZ Sremska Mitrovica u prethodnih nekoliko godina, a naročito ne u prethodnih godinu dana u kojima je u pritvoru boravio g. Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading