PREVARIO FIRME DA JE ZASTUPNIK ZEMLJORADNIČKE ZADRUGE: Zaradio preko 30 miliona na mučke, određen mu pritvor

Autor:

Hronika

11.04.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je on doveo u zabludu odgovorna lica tri privredna društva, kojima se predstavljao kao zakonski zastupnik zemljoradničke zadruge

PREVARIO FIRME DA JE ZASTUPNIK ZEMLJORADNIČKE ZADRUGE: Zaradio preko 30 miliona na mučke, određen mu pritvor

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su N. P. (33), člana jedne zemljoradničke zadruge iz Nove Crvenke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je on doveo u zabludu odgovorna lica tri privredna društva, kojima se predstavljao kao zakonski zastupnik zemljoradničke zadruge, a potom od njih kupovao repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju neovlašćeno koristeći pečat zadruge, bez namere da robu plati i bez znanja stvarnih zakonskih zastupnika te zadruge.

Foto: youtube.com/KissFM Media

 

Kako se sumnja, N. P. je zatim preprodavao kupljenu robu i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od 31.604.706 dinara, kako piše Kurir.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading