DROGA IZ CRNE GORE ZA "VRAČARSKI KLAN": Otkrivamo kako je zaplenjeno pola tone marihuane na granici

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provaljen plan Nikole Vušovića da žrtvuje svog čoveka da bi uspavao i zavarao policiju i prebacio preko granice cisternu s narkoticima.

DROGA IZ CRNE GORE ZA "VRAČARSKI KLAN": Otkrivamo kako je zaplenjeno pola tone marihuane na granici

Foto: mup/ministarstvo finansija/uprava carina

Džoni sa Vračara stoji iza tovara droge

Tovar od više od pola tone marihuane, zaplenjen na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom, bio je namenjen "vračarskom klanu", kojim iz inostranstva i dalje rukovodi Nikola Vušović, zvani Džoni s Vračara. Policija je do ove zaplene došla operativnim radom i provalila kako ovaj kanal šverca funkcioniše, objašnjava dobro obavešteni izvor portala Republika.rs.

U ovoj pažljivo osmišljenoj akciji bezbednosnih službi, uz pripadnike Uprave carina, Uprave kriminalističke policije i granične policije, poseban doprinos dali su policajci iz Prijepolja.

- Operativni podaci su ukazali da se na toj granici nešto veliko sprema. Provaljenim kanalima komunikacije pripadnika "vračarskog klana" koji su još na slobodi procurili su osnovni elementi njihovog plana. Hteli su da zavaraju prijepoljske policajce, ali su ti podaci prosleđeni njima, pa su bili spremni - otkriva naš izvor.

Evo u čemu se sastojao ovaj plan. Marihuanu je trebalo prebaciti preko granice što bezbednije. Odabrali su cisternu s duplim zidovima. Prema podacima iz crnogorske policije, ta cisterna, pošto je do pola ispunjena drogom, dva dana je mirovala u Crnoj Gori. U međuvremenu su "vračarci" organizovali navodni šverc 0,5 kilograma kokaina iz Crne Gore. Jedan od njihovih vojnika preuzeo je na sebe ulogu žrtve i s paketom kokaina krenuo preko granice. "Vračarci" su anonimno dojavili policiji ko i kad nosi drogu. I zaista, kod tog "vračarca", kad je zaustavljen, nađena je droga. Njega, s obzirom na količinu narkotika, ne čeka velika zatvorska kazna.

- Tu počinje drugi deo plana. Uzdajući se u neke ranije operacije, očekujući da policija neće očekivati novi transport u kratkom roku, dali su signal da cisterna sa tačno 541,1 kilogramom krene iz Crne Gore. Na granici je, međutim, već bio uključen alarm - objašnjava izvor portala Republika.rs.

Čim je navodno prazna cisterna "Rojal špeda", firme iz Bandića, stigla na granicu, izdvojena je iz reda za ulaznu kontrolu. Snimak sa skenera, kao i reakcija službenog psa, koji je izveden na lice mesta, potvrdili su da tu postoji skriven teret.

Vozač Miroslav Đurić iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, iskoristio je gužvu da pobegne s granice, ali je nedugo potom uhapšen.

Ministar Gašić: Odlično izvedena akcija

Povodom ove velike zaplene, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike MUP za odlično izvedenu akciju.

- Zaplenom više od 541 kilograma marihuane na graničnom prelazu Gostun, srpska policija presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko-dilera nastavlja. Čestitam pripadnicima MUP na odlično izvedenoj akciji - rekao je Gašić.

Firma kao maska za krijumčarenje

Cisterna je u Crnu Goru ušla 4. marta, a iz nje je isporučen gas za kompaniju "Petrol".

Preduzeće "Rojal šped" za drumski teretni saobraćaj osnovano je 2. juna 2021, s ukupnim kapitalom od jednog evra, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić, nastanjen u Danilovgradu.

Preduzeće koje trenutno proverava Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore prošle godine je imalo mali promet, sudeći po finansijskom izveštaju dostavljenom crnogorskoj upravi prihoda i carina.

Banda deluje na "daljinski"

Vođa "vračarskog klana" Nikola Vušović i dalje je u bekstvu, ali deo njegove ekipe nastavlja da trguje drogom po njegovim naređenjima iako je više članova bande pohapšeno u Beču i Beogradu. To im je jedini izvor prihoda posle razbijanja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, s kojom su za šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera reketirali, otimali ljude i ubijali za pare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading