Istraga oko ubistva Dalibora Despotovića: LUKINA OSVETA?

Autor:

Hronika

07.02.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za ubicom koji je u ponedeljak oko 20.30 u klasičnoj sačekuši sa šest hitaca upucao Dalibora Despotovića (37) iz Nikšića ispred njegove menjačnice u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu. Ispituje se da li je Despotović još jedna žrtva u ratu koji je Luka Bojović poveo protiv ubica svog brata Nikole!

RepublikaFoto: Public
Šaranović je navodno platio Despotoviću da ubije Luku

Pratili ga

Napadač je u Despotovića ispalio šest metaka, od kojih su ga dva pogodila u glavu i on je preminuo pre dolaska Hitne pomoći. Upucan je kada je došao da zatvori menjačnicu, a sve ukazuje da je ubistvo naručeno i da su ga izveli profesionalci.

Šaranović je navodno platio Despotoviću da ubije Luku, ali je policija to sprečila

- Očigledno da su ubice neko vreme pratile njegovo kretanje i odabrale najbolji trenutak za likvidaciju. U trenutku kad je izašao da baci đubre, napadač mu je prišao sa leđa i u njega ispalio šest metaka. Posle toga, ubica je seo u automobil audi A6 u kojem ga je čekao pomagač i munjevitom brzinom su pobegli. Uzeti su snimci sa okolnih kamera i iz menjačnice na kojima se vidi ubica koji je na sebi imao plavu jaknu sa kapuljačom, farmerke i na nogama patike - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Despotović je nedavno izašao iz zatvora nakon što je uhapšen sa oružjem kojim je, navodno, po nalogu Slobodana Šaranovića planirao da ubije Luku Bojovića. Policija je sprečila Lukinu likvidaciju, ali su se ubice potom nameračile na njegovog brata Nikolu i 2013. izrešetale ga u centru Beograda. Od tada je započeo rat u kojem je ubijeno najmanje devet osoba, a sumnja se da je Despotović još jedna žrtva.

6 metaka ispaljeno u Despotovića, a dva ga pogodila u glavu

- Postoje informacije da je Luka naredio ubistvo svih koji su na neki način doveli do ubistva njegovog brata. I sam Šaranović je ubijen u martu prošle godine ispred svoje kuće u Budvi, nedugo nakon što je izašao iz zatvora. Šest meseci kasnije, po istom receptu, u Vranju je ubijen i Jugoslav Cvetanović, rođeni brat Saše Cvetanovića, koji se tereti da je pucao u Nikolu Bojovića. Sada i Despotović - navodi naš sagovornik.

RepublikaFoto: Promo foto

Logistika

Da je Despotović stradao u ratu koji je poveo Luka kako bi osvetio brata, ukazuje i njegovo poznanstvo sa ubijenim Cvetanovićem.

- Despotović je uhapšen 2010. sa Milošem Kljajićem, koji navodno živi u Podgorici. S njima je pao i Cvetanović, koji je inače radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija" i, prema nezvaničnim informacijama, pružao logistiku. Saša Cvetanović se na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića "zahvalio" Luki što mu je ubio brata - navodi naš sagovornik.

Činjenice:
2010. Despotović uhapšen sa oružjem, navodno po nalogu Šaranovića hteo da ubije Luku Bojovića
2013.  U centru Beograda ubijen Lukin brat Nikola Bojović
2017.  Nedugo po izlasku iz zatvora u martu Šaranović ubijen na kućnom pragu u Budvi
2017.  Septembra meseca u Vranju ubijen Jugoslav Cvetanović, koji je hapšen sa Despotovićem i rođeni je brat ubice Nikole Bojovića
2018.  Po izlasku iz zatvora, ispred svoje menjačnice ubijen Despotović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading