SAMO BRAĆO DA STIGNE TOVAR, BIĆEMO NA KONJU: Hrvatin "peva" - evo kako su Belivuk i Miljković trgovali kokainom na stadionu Partizana

Autor:

Hronika

14.03.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

SAMO BRAĆO DA STIGNE TOVAR, BIĆEMO NA KONJU: Hrvatin "peva" - evo kako su Belivuk i Miljković trgovali kokainom na stadionu Partizana

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje je nastavljeno i juče i danas.

Vođa klana uz Veljka Belivuka, Marko Miljkovicć nastavlja i danas da ispituje vojnika klana, sada okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina. 

Krenuo je od teme koju je juče započeo, kada je u drugom delu ročišta ušao u sudnicu da postavlja pitanja Hrvatinu.

Javlja se advokat Goran Petronijević koji zastupa Hrvatina.

- Juče se povelo pitanje da li branioci okrivljenih svedoka treba da budu prisutni u sudnici i hoću da kažem da smo se mi međusobno konsultovali i naš stav je da je naše prisustvo neophodno budući da su naši branjenici u pritvoru i da imaju pravo na odbranu.

MIljković: Zamolio bih te da mi kažeš da li si posle našeg hapšenja pratio medije i video slike sa nezakonite aplikacije Skaj. 

Hrvatin: Neke sam video. Video sam onu poznatu Lalićevu sa Belivukom. 

MIljković: Da li si video slike koje si juče opisivao.

Hrvatin: Video sam kad smi mi ti pokazivao iz telefona.

Miljković: Da li si mi priznao da si ubio nekog, a da nije predmet ovog optuženja?

Hrvatin: Ne sećam se.

MIljković: Kada smo Veljko i ja osnovali kriminalnu grupu i kada? Kako se zvala?

Hrvatin: Ne znam.

Miljković: Kada si postao član te kriminalne grupe?

Hrvatin: Kad sam se združio sa vama i dobio Skaj, a sa obe noge kada sam pristao da namamim Goksija. Učestvovao sam u kriminalnim delima sa Belivukom, tobom, Budimirima, Lalićem...

Miljković: Jel grupa išla na utakmice?

Hrvatin: Da, ali ja nisam došao da budem navijač nego da se bavimo ubistvima i prodajom narkotika.

Miljković: Šta si imao kao ulogu u našoj kriminalnoj grupi navodnoj?

Hrvatin: Nisam došao u Branka Kockica grupu da zabavljamo decu. Moje učešće se pretpostavljalo. Došao sam da učestvujem u kriminalnim radnjama.

Republika

Foto: E stock, Youtube

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Miljković: Šta si imao kao ulogu u ekipi Branka kockice?

Hrvatin: Moja uloga se pretpostavlja, nisam došao da budem navijač Principa, nego da vršim kriminalna dela. Sa braćom Budimir sam se dogovorio da uđem u posao oko droge. Miljković mi se poverio za neke stvari, sa ulice sam već znao neke priče, a oko priče o ubistvima ulazim sa Goranom Veličkovićem. Znao sam da su deo kavačkog klana, ja sam sa svoje strane tražio, od Miljkovića, kada bude neko ubistvo sa suprotne strane, nekoga iz škaljaraskog klana da učestvujem.

Sudija: Šta je bila vaša uloga?

Miljkovićev advokat Vladimir Petrović uskače: Njega Miljković pita da li su unapred bili podeljeni zadaci. Vi sudija hladnokrvno puštate njega da priča šta on hoće. 

Hrvatinov advokat Petronijević je javlja za reč i kaže da je nedopustivo da bilo ko prekida svedoka okrivljenog i okrivljenog koji mu postavlja pitanja. Sudija odobrava njegovu sugestiju.

MIljković: Da li si bio aktivni ili ad hok član?

Hrvatin: Veljko Belivuk i Marko Miljković su bili na vezi sa Zvicerom i uklanjali su protivnike suparničkog klana. Kada su zadaci određivani određivale su se i uloge

MIljković: Kada si se dogovarao sa mnom oko droge?

Hrvatin: Tebe to nije zanimalo nego samo ubistva.

MIljković: Odakle ti saznanje da sma ja prodavao drogu?

Hrvatin: Belivuk mi je dao 50 grama kokaina, ali sam čuo sto puta da pričate o trgovini drogom. Vi ste bili glavni distributeri na južnoj tribini, Veljko i ti. Pričali ste: "Treba da stigne tovar, Biće povoljnija cena, Samo braćo da stigne tovar bićemo na konju".

Miljković:Ja ne sporim da je postojala navijačka grupa, ali sporim kriminalna da je postojala.

Sudija: Kako ste pozvani u kriminalnu grupu?

Hrvatin: Rekao sam to više puta. Konkretno kad smo se dogovarali za ubistvo Gorana Veličkovića. 

Miljković:U kakvim si odnosima bio sa mnom i sa Veljkom? Bratskim, prijateljskim, drugarskim?

Hrvatin: U bratskim, kao i sa lalićem i Budimirima, a sa ostalim je bio prijateljski odnos.Tešić pripadnik, naš drug prijatelj. 

Republika

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Miljković:I mi smo tebe tako smatrali. Rekao si da si zaradio 50.300 evra. gde si potrošio taj novac?

Hrvatin: Usput sam trošio ako što sam rekao.

Miljković:Gde smo imali sastanke?

Hrvatin: U bazi i kući u Lisičjem potoku. U Lalićevom stanu za Vukićevića i Šarca.

Sudija: Miljković i Belivuk su bili vođe grupe, da li ste ih tako doživljavali?

Hrvatin: Pa da, oni su imali kontakte i pravili su planove za likvidaciju škaljarca.

Miljković: Jesi li nas prihvatao za vođe?

Hrvatin: Jesam, rekao sam ti da si mag za dopisivanje lažno da navučeš pkaljarce i priznavao sam da sve dobro radite i da nema potrebe da se neko od nas meša u organizaciju. Imali ste odlične kontakte. 

Miljković:Jesmo li ja i Veljko imali kontakt sa ljudima kojima si prodavao drogu?

Hrvatin: Belivuk mi je umanjio cenu i prodavao mi je kilogram kokaina za 41.000, a na ulici za hiljadu više ga je prodavao. rekli su mi da ste ga vi kupovali za 34.000. Zahvalan sam vam za saradnju. 

Miljković: Jesi li video nekada Besta, poznaješ li ga?

Hrvatin: Poznajem Duleta Roganovica na kripti kasnije BC koji je bio na vezi sa Bestom. 

Miljković: Kakva je uloga bila Spasojevića?

Hrvatin: Ne znam kakvu je imao ulogu, ali znam d aje sa Draganićem išao da čisti kuću. 

Miljković:Kojim je Lalić prisustvovao sastancima?

Hrvatin: Svim. 

MIljković:Koliko je bilo sastanaka za Veličkovića? Jel znaš svoj Ecc i D?

Hrvatin: Ne znam.

MIljković: Da pojasnimo veću to mora da se da nekome da bi ste komunicirali međusobno.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

Juče je taksativno opisao ubistva na Krfu i u Atini, a naveo je i ko su izvršitelji zločina. Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu su ubila četvorica muškaraca među kojima je i izvesni Dušan Jovanović. Hrvatin je naveo da je, pored Jovanovića, u toj likvidaciji učestvovao i muškarac čiji je nadimak Giba, Šuškavi, dok je Vlada Vojinović vozio egzekutore na Krf i sređivao ima dokumente. Jovanović, Giba i Vojinović, o kojima govori Hrvatin, prvi put su se spomenuli u vezi ubistva na Krfu.

Hrvatin je, uz ostala ubistva, naveo i ubistvo škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović, koji je bio jedan od direktnih izvršilaca, ispričao mi je da su bili uhapšeni par dana ranije i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da uđu u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "Kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju. Rekao je da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović (Ljubomir) prišao i pucao u Stamatovića, koji je skočio na pištolj.

Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading