HRVATIN OTKRIO IMENA UBICA SA KRFA: Nalaze se na listi Šarićevih saradnika

Autor:

Hronika

13.03.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

HRVATIN OTKRIO IMENA UBICA SA KRFA:  Nalaze se na listi Šarićevih saradnika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje se nastavlja i danas.

Hrvatin je otkrio da su Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu ubila četvorica muškarca među kojima je i izvesni Dušan Jovanović.

On je naveo da je pored Jovanovića u toj likvidaciji učestvovao i muškarac čiji je nadimak "Giba, Šuškavi", dok je Vlada Vojinović vozio egzekutore na Krf i sređivao im dokumenta.

Jovanović, Giba i Vojinović, o kojima govori Hrvatin se po po prvi put pominju u vezi ubistva na Krfu.

Hrvatin je objasnio da je njega Miljković nekoliko dana pre ubistva na Krfu pitao da li može da obavi neki posao, što je Hrvatin, kako je objasnio, odbio zbog povrede ruke. 

Okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je, prema Hrvatinovim rečima, takođe tada bio na Krfu gde je vozio pripadnike klana i donosio im hranu.

Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Darko Šarić organizovali su kriminalnu grupu, koja je u leto 2020. godine na Krfu ubila Baranina Alana Kožara i Užičanina Damira Hadžića. Kako je saopšteno iz Specijalnom državnog tužilaštva, naredbom o sprovođenju istrage protiv okrivljenih obuhvaćeno je ukupno 11 osoba.

Pored organizatora, na spisku se nalaze i članovi kriminalne grupe i to bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, njegov prijatelj i nekadašnji kolega Ljubo Milović, koji je u bekstvu.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

On je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poslednje ročište, održano 24. februara obeležile su navodne pretnje koje je vođa klana uputio advokatici Goksijeve žene, Vesni Golubović, koja se rasplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading