OVAJ ČOVEK JE PREDVIDEO PROPAST AMERIČKE BANKE! Ekspert sa Vol Strita otkrio UZROKE najveće katastrofe, zna se ko je SLEDEĆI? (FOTO)

Autor:

Svet

14.03.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki dolar trenutno gubi svoju homogenost u svetu!

OVAJ ČOVEK JE PREDVIDEO PROPAST AMERIČKE BANKE! Ekspert sa Vol Strita otkrio UZROKE najveće katastrofe, zna se ko je SLEDEĆI? (FOTO)

Foto: Shutterstock

Robert Kijosaki, ekspert sa Vol Strita, otkrio je koja banka će propasti sledeća nakon što je uspeo da predvidi slom banke "Leman Broders", jedne od 20 najvećih u Sjedinjenim Američkim Državama.

Robert Kijosaki je stručnjak sa Vol Strita koji je predvideo pad Banke Sicilijumske doline "Liman Broders'', a sada je otkrio koja banka je sledeća. Kijosaki smatra da sledeća banka koja propada je "Kredit Suis" i to kada se promenljivo tržište obveznica sruši.

Republika

Foto: Profimedia

Robert Kijosaki

Kijosaki je svoje stavove predstavio u emisiji "Kavuto". Rekao je da banka "Kredit Suis" ima problem sa troškovima osiguranja njenih obveznica od neispunjavanja obveznica koji je dostigao najviši nivo od osnivanja banke.

- Problem je tržište obveznica, i moje predviđanje. Predvideo sam pad Leman Brodersa pre mnogo godina, i mislim da je sledeća banka Kredit Suis jer se tržište obveznica ruši. Američki dolar trenutno gubi svoju homogenost u svetu. Tako da će štampati sve više i više ovoga… pokušavajući da spreče ovu stvar da ne potone. Tržište obveznica, koje je veće od tržišta akcija, sada je problem, a činjenica da je u krahu uznemiruje mnoge posmatrače - rekao je Kijosaki.

Kijosaki je zabrinut za "Kredit Suis" banku iako je to velika banka koja ima visoku izloženost i konzervativne trezore u svom portfelju. Kijosaki je takođe autor knjige "Bogati otac, siromašni otac". "Ovo je savršena oluja", dodao je Kijosaki uz komentar da je vreme da se "njegova generacija bumera povuče".

U ranim jutarnjim časovima u utorak, objavljeno je da je "Kredit Suis Grup AG" pronašla izvesne "materijalne slabosti" u svojim procedurama izveštavanja za fiskalnu 2021. i 2022. godinu. Njihova "slabost“ ogleda se u sposobnosti banke da dizajnira i održava efektivne procene rizika u svojim finansijskim izveštajima, stoji u izveštaju.

 

 

U svom godišnjem izveštaju, banka je priznala da "interna kontrola grupe nad finansijskim izveštavanjem nije bila efikasna“ i da "je menadžment takođe zaključio da kontrole i procedure obelodanjivanja nisu bile efikasne“. Banka, koja će možda uskoro proći kroz krizu, sada usvaja plan za popravku. Nakon što je najavljeno kašnjenje, akcije "Kredit Suisa" pale su na najniži nivo svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading