RADIOAKTIVNI OBJEKAT SKLONJEN NA BEZBEDNO! Oglasili se "Nuklearni objekti Srbije" povodom slučaja sa granice na Bezdanu

Autor:

Hronika

07.03.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšene su tri osobe iz Hrvatske.

RADIOAKTIVNI OBJEKAT SKLONJEN NA BEZBEDNO! Oglasili se "Nuklearni objekti Srbije" povodom slučaja sa granice na Bezdanu

Foto: shutterstock

Iz JP "Nuklearni objekti Srbije" kažu za "Blic" da je 6.marta izvor jonizujućeg zračenja, koji je otkriven u ilegalnom prometu, predat u skladištenje u objekte "Nuklearni objekti Srbije".

-Smešten je na siguran i bezbedan način i više ne predstavlja opasnost po zdravlje stanovništva za životnu sredinu - navodi se u odgovoru "Blicu".

Podsetimo, na izlazu iz Srbije na GP Bezdan, 4. marta u 20.30 časova u automobilu kojim je upravljao državljanin Hrvatske L.M. (49), u prtljažniku automobila detektovana je radioktivnost, odnosno pronađena je glava gromobrana, potvrđeno je "Blicu" u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Tom prilikom, uhapšene su tri osobe, L.M.(49), D.T. (36), i A.T. (40) državljani Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenja opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, kažu za "Blic" u MUP-u.

U Institutu za nuklearne nauke "Vinča" kažu za "Blic", da su pripadnici MUP Srbije registrovali povišenu radioaktivnost, odnosno prisustvo predmeta u čijoj blizini je merena visoka doza zračenja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading