POKUŠAJ OTMICE MARKA MIŠKOVIĆA! Tajni dokumenti o mafijašima koji su harali devedesetih: OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE!

Autor: Republika

Hronika

02.03.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin vlasnika "Delte" družio se sa Sredojem Šljukićem Šljukom, koji je u to vreme bio u fazi razvoda..

POKUŠAJ OTMICE MARKA MIŠKOVIĆA! Tajni dokumenti o mafijašima koji su harali devedesetih: OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Za Sredoja Šljukića Šljuku u jednom trenutku je važilo da je najjači beogradski mafijaš. Bio je strah i trepet čak i za najveća imena u kriminalu devedesetih godina, raširio je poslove na sve strane, imao je jaka leđa u policiji...

Ipak, i Šljuka je završio kao mnogi pre i posle njega. Ekipa za likvidacije "zemunskog klana" izrešetala ga je u kolima, tokom vožnje, zajedno s jednim rođakom. Time je u krvi okončana karijera još jednog mafijaškog bosa.

Naplaćivao dugove uz velike provizije

Vodeća grupa u gradu okupljena je oko Sredoja Šljukića Šljuke. Šljukić je u proteklom periodu stvorio pravu kriminalnu imperiju, izuzetno finansijski moćnu.

Početak njegove kriminalne karijere vezan je za naplatu dugova uz proviziju, reket, dilovanje narkotika, da bi kasnije počeo da se bavi unosnijim poslovima - prodajom naftnih derivata (utaja carine i poreza) i prodajom cigareta na crnom tržištu, takođe uz utaju carine i poreza, iz izvora Službena beleška.

Foto: St/N. Pancic

 

 

Auto se prevrnuo, a žrtva pobegla 

Šljukić je u kontaktu sa N. N. M. (nepoznati muškarac u policijskoj terminologiji, prim. aut.) zatražio da proveri informaciju objavljenu na TV BK da je kidnapovan Miroslav Mišković, vlasnik kompanije "Delta holding", naglasivši da je s Miškovićevim sinom Markom u prijateljskoj vezi. Nešto kasnije N. N. M. obavestio ga je da je pomenuta informacija tačna.

Podsetio ga je na događaj s kraja marta na auto-putu, iz pravca Surčina, kada su nepoznate osobe pokušale da odguraju s auto-puta auto u kom se nalazio Marko Mišković, koji je uspeo da im pobegne, ali su ga stigli kod SC "11. april" kada je zbog klizavog kolovoza Markov auto BMW sleteo s puta i prevrnuo se, a Marko uspeo da pobegne u pravcu policije, kako piše u prisluškivanim razgovorima.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

Kupio majci kola na kredit

Šljukić je ostvario kontakt s Markom Miškovićem. Tom prilikom komentarisali su proslavu rođendana Zorana Bašanovića, vlasnika estradne kuće "Best rekord", inače Šljukićevog kuma, koja je bila organizovana u "Taš klubu" i kojoj su prisustvovali. Mišković, koji je ranije otišao, interesovao se kako je bilo nakon njegovog odlaska, da bi se na kraju dogovorili da ponovo dođu na isto mesto narednog četvrtka. Šljukić je takođe pozvao Miškovića da ga poseti da bi mu pokazao novu kuću, posebno deo koji je namenjen treniranju, sportsku salu veličine 22 sa 15 metara, saunu, terene za košarku, fudbal, kao i bazen. Mišković je preneo Šljukiću da će to sigurno učiniti uskoro.

Nakon toga, njihov kontakt se odnosio na popravku u sudaru oštećenog Šljukićevog novog automobila fijat punto, kog je kupio majci posredstvom Miškovića, i na izvestan kredit, čiju poslednju ratu Šljukić treba da uplati ovih dana da bi ispoštovao njihov dogovor.

Mišković je, naime, sugerisao da automobil obavezno doveze u servis "Delta" pošto je još pod garancijom, a da što se tiče uplate poslednje rate ne mora da žuri, na šta Šljukić nije hteo da pristane, već je rekao da će uplatu izvršiti kako je i obećao pošto je Mišković prema njemu ispao korektan, kako piše u prisluškivanim razgovorima.

Došao na Zlatibor da uzme reket Bata Đori

Podaci se odnose na sve intenzivnije reketiranje pojedinih vlasnika lokala i radnji na Zlatiboru od Šljukić Sredoja. Na Zlatiboru je pre dvadesetak dana boravio Sredoje Šljukić zvani Šljuka. S njim su bili i njegovi telohranitelji, bez kojih ne izlazi iz hotelske sobe. Prilikom ovog boravka Šljukić je ponovo ispoljio krajnje bahate i nemoralne oblike ponašanja, što je izazvalo osudu meštana i turista.

U kafe-bar "Srpski bek" (vlasnik bio bivši fudbaler, poznati fudbalski trener i funkcioner Milovan Đorić, prim. aut.), koji se nalazi u tržnom centru na Zlatiboru, Šljukić je došao usred dana sa svoja dva momka i od njegovih vlasnika zahtevao da mu na ime reketa odmah spreme i daju 6.000 maraka. Vlasnici kafića, iz straha od fizičkog maltretiranja i eventualnog demoliranja lokala, za veoma kratko vreme su spremili traženi novac i dali Šljukiću. Ni u jednom momentu nije se stekao utisak da Šljukić neće kroz nekoliko dana i nedelja ponovo doći po reket, prema podacima iz Službenih beleški.

Foto: MUP Srbije

 

Žena otkrila gde je sakrio otužije

Prema našim operativno raspoloživim saznanjima, bračni odnosi supružnika Šljukić su bitno narušeni, što je imalo za posledicu raskid bračne zajednice jer je u toku brakorazvodna parnica.

U međusobnim odnosima Ivana ga optužuje da je kriminalac i da joj je poznato da je u nedozvoljenom posedu vatrenog oružja, kao i da joj je poznato kod koga i gde skriva isto. Prema našim neproverenim saznanjima, Sredoje nema oružje u legalnom posedu. Međutim, prema sopstvenim tvrdnjama, poseduje preko 20 komada raznog oružja.

Kalinić Luković pucali pri brzini od 200 na sat

Čuo je da je Bagzi pričao da je vozio 200 kilometara na sat dok su jurili Šljuku, a da su Kalinić i Luković pucali pri toj brzini, napominjući da nije postojala nikakva španska kragna, o kojoj su pisali novinari, već da je u samoj akciji ubistva učestvovalo samo jedno vozilo. Automatske puške kojima je ubijen Šljukić su isečene od Pović Zorana iz Zemuna i najverovatnije zakopane u blizini njegove kuće, prema iskazu pripadnika "zemunskog klana".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading