SRAMNA PRESUDA! UBICA MALOG DESPOTA I DALJE NA SLOBODI: Dejan vozi autobus i putuje, a mališan kojeg je pregazio trune

Autor:

Hronika

01.03.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču Dejanu R., odgovornom za smrt mališana, kazna smanjena sa četiri na dve i po godine zatvora, a on, pored rada u GSP, vozi i međunarodne ture u jednoj privatnoj firmi.

SRAMNA PRESUDA! UBICA MALOG DESPOTA I DALJE NA SLOBODI: Dejan vozi autobus i putuje, a mališan kojeg je pregazio trune

Foto: youtube.com/Vecernje novosti

Vozač GSP Dejan R. (52), koji je pre 26 meseci u Zemunu pregazio malog Despota Mrđića (4), i dalje je na slobodi i radi na istom radnom mestu, vozeći Beograđane. Da čuđenje bude veće, prema tvrdnjama Desoptovog oca Vukašina, Dejan uporedo radi i u privatnoj transportnoj firmi "Barbados", za koju vozi međunarodne ture. 

Ova šokantna činjenica zgražava javnost, a prvenstveno porodicu dečaka koji je stradao nepažnjom bahatog vozača koji je za zlodelo prvobitno osuđen u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, prema odluci sudije Slavice Jevtović, sa četiri godine zatvora da bi tu presudu sudija Apelacionog suda Snežana Jovanović sramno preinačila na dve i po godine. Mali Despot, držeći za ruku svoju baku koja je izašla prva, izlazio je iz autobusa, a vozač je usred te njegove radnje, krenuo iz stanice usled čega je dete palo pod točkove i stradalo. Podsećamo, maleni Despot Mrđić poginuo je 24. novembra 2020. u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

Foto: Privatna arhiva

Despot Mrđić istrgnut iz ruke njegove bake

- Prilikom izlaska iz autobusa vozač je prerano zatvorio vrata i prikleštio Despotovu nožicu. Vozač je nastavio da vozi ka sledećoj stanici. Dete je visilo i onda palo ispod autobusa koji ga je pregazio. Baki ga je istrgao iz ruke i ona je vikala vozaču da stane, ali on nije stao - ispričao je očevidac.

Vozač je tek posle 11 kilometara isključen iz saobraćaja.Uprkos tome, isti vozač nesmetano prevozi naše građane.

Očajni otac dečaka Vukašin Mrđić javno se pita da li je moguće da je vozač osuđen samo na dve i po godine zatvora i da je on slobodan čovek, koji nije izrazio ni kajanje ni žal za Despotom. Zove ga hladnokrvnim ubicom.

- Kad smo saznali da mu je kazna smanjena, mojoj supruzi i meni se srušio ceo svet. Ponovo prolazimo kroz istu agoniju, kao i kada se to desilo, ali ovog puta smo nemoćni jer nemamo pravo na žalbu, presuda je konačna. Još jedna od činjenica koja nas je šokirala jeste ta da Dejan Radišić od kad je pušten iz pritvora odmah posle ubistva našeg sina i dalje radi kao vozač GSP i privatno vozi ture u inostranstvu. O kakvom čoveku je reč, govori i to što se nijednog trenutka nije izvinio za to što je uradio. To je čovek koji nema ni trunke kajanja. Da li je moguće da neko hladnokrvno ubije dete od četiri godine, da na izjašnjavanju krivice kaže: "Pa eto, desilo se", kao da je pregazio neku životinju, a ne ubio zdravo i pravo dete pred kojim je tek bio život? Nama naše dete niko neće moći da vrati, ali zar je kazna za ubistvo samo dve i po godine - pita uplakani Vukašin.

Treći sud tolerantan za nasilnike u saobraćaju

Treći osnovni sud u Beogradu je i prethodnih dana imao niz skandaloznih odluka kada je u pitanju nasilnička vožnja. Samo za jedan dan pustili su biznismena Vujadina Damjanovića (49) da se brani sa slobode nakon što je pijan sa 1,55 promila alkohola u krvi džipom pregazio Svetlanu Kovačević (54), majku osmoro dece, i teško povredio njenog supruga Nikolu (58), a Svetlana je tri dana kasnije podlegla povredama. Sudija Jelena Milosavljević Petković ocenila je da pritvor nije nužan iako je tužilaštvo tražilo pritvor za vozača i uložilo žalbu na njeno rešenje.

Istog dana ista sudija je osudila Momčila Bajića (40) na samo 10 meseci zatvora za nanošenje teških telesnih povreda devojci koju je sa 1,76 promila alkohola u krvi udario autom na pešačkom prelazu u Zemunu i slomio joj obe noge. Revolt javnosti na presudu Bajiću još je veći time što je, prema iskazu svedoka, vikao na njih.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Nikola Đokić povređen u udesu u kojem je ostao bez nevenčane žene Svetlane 

Voze tri puta brže nego što je dozvoljeno

Dok se Despotov otac Vukašin iz petnih žila zajedno sa suprugom bori da više nijedno dete ne strada na ulicama Srbije, tražeći oštrije kazne za bahate vozače, u Vinogradskoj povređeni Nikola apeluje na putare i policiju i traži da ležećim policajcima spreče divljanje na ulicama.

- Bahati vozači se kažnjavaju blagim kaznama. Pijani voze i gaze i prolaze nekažnjeno ili minimalno kažnjeni. Ja sam ostao bez moje Cece i sam sam teško povređen jer je vozač džipa bio u provodu, gde se nacvrcao i seo da vozi 100 na sat - rekao je Nikola Đokića za Srpski telegraf. 

I Nišlije zgrožene blagim kaznama

Antonio Ilić, sin Dejana Ilića (48), poginulug sa dečakom Andrejem Prenkljušajem (12) na Bulevaru Medijana u Nišu 4. januara 2021, kada ih je Beograđanin Nemanja Stamenković (21) pokosio na trotoaru, javno je izrazio nezadovoljstvo presudom nesavesnom vozaču.
- Moj mali brat, koji ima osam godina, i danas se budi u sred noći plačući i pita gde je tata. Neprestano ga čeka da se vrati. Punoletni vozač osuđen je na šest godina zatvora kaznu izdržava u maloletničkom zatvoru, pa gde to ima?! - rekao je Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading