PRLJAVI POLICAJCI NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Odgovaraju kako su odavali službene tajne klanu Veljka Belivuka!

Autor:

Hronika

20.02.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje prljavim policajcima Aleksandru Purkoviću Purketu i Nikoli Vračeviću koji su uhapšeni u novembru prošle godine zbog saradnje s klanom Veljka Belivuka počeće u utorak u Specijalnom sudu u Beogradu.

PRLJAVI POLICAJCI NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Odgovaraju kako su odavali službene tajne klanu Veljka Belivuka!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal policajci, Aleksandar Purković iz Službe za prevenciju narkomanije i suzbijanje krijumčarenja narkotika i njegov kolega Nikola Vračević su od juna do oktobra 2020. godine odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a, pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Policajac Purković se u drugačijem svetlu pre skoro deceniju našao u fokusu javnosti, tačnije 2015., kada se pisalo o njegovim uspesima. Tada je u dvorištu OŠ „Stevan Dukić" na Karaburmi uhvatio maloletnog dilera droge. Purković je nakon desetak minuta rvanja sa dilerom uspeo da ga savlada, a u obračunu mu je slomljen prst.

Purković se prošle godine ponovo našao u fokusu javnosti, kao svedok na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu. Pred sudom je tada istakao da je ubijenog Mirkovića poznavao 20 godina i da su išli zajedno u osnovnu školu.

Na ovom suđenju Purković je drsko odgovarao na postavljena pitanja. Advokatici koja ga je pitala zbog čega je iz PU Palilula bio prebačen u PU Zvezdara odbrusio je odsečno:

- Vas to ne interesuje - a onda je na njeno insistiranje rekao da je imao dva disciplinska postupka i da je sada vraćen u stanicu na Paliluli.

- Prvi postupak je vođen zato što nisam prijavio da poznajem osobu iz kriminogene sredine, dok za drugi ne želim da odgovorim jer neću da budem izložen sramoti - kazao je prljavi policajac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading