SRBIN ČUVAO KUĆU DROGE U HRVATSKOJ: Zbog duga od 10.000 evra ušao u posao sa narkoticima

Autor:

Hronika

18.02.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije Branko D. (50), kojeg je policija pronašla kako čuva vikendicu, istražiteljima je ispričao da navedenu drogu čuva od početka septembra prošle godine

SRBIN ČUVAO KUĆU DROGE U HRVATSKOJ: Zbog duga od 10.000 evra ušao u posao sa narkoticima

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Gotovo 400 kilograma marihuane, MDMA-e, amfetamina, ekstazija, tečnosti za proizvodnju droge, četiri digitalne vage, oružje, pronađeni su u kući kod Zagreba, koju je čuvao Branko D.

U najvećoj zapleni droge u poslednjih 10 godina uhapšen je srpski državljanin, koji je pet meseci bio skladištar, kao i njegov 26-godišnji saradnik.

ZBOG DUGA ČUVAO DROGU

Državljanin Srbije Branko D. (50), kojeg je policija pronašla kako čuva vikendicu, istražiteljima je ispričao da navedenu drogu čuva od početka septembra prošle godine, a nakon što je određenim osobama u Srbiji ostao dužan 10.000 evra.

- Rekli su mi da dug mogu odraditi tako da odem u Hrvatsku i odradim posao s drogom, a što je trebalo da traje šest meseci. Kada sam autobusom stigao u Zagreb, jedan muškarac me dočekao na stanici i odvezao me u tu kuću kod Zeline, gde sam neprestano bio od tada. Na mobilni koji su mi dali primao sam poruke kada će neko doći po drogu i koliko da im dam, te sam drogu prepakivao i vagao - rekao je navodno Branko u policiji, piše Jutarnji.

Po svemu sudeći, Branko nije napuštao "kuću droge", a u njoj je dočekivao novu isporuku droge i pripremao je dalje za distribuciju, dok mu je hranu donosio upravo saradnik koji je uhapšen.

Osim njega, kao saradnika uhapšeni Srbin nije želeo da navede nekog drugog, plašeći se za svoj život, te se i na sudu branio ćutanjem.

U KUĆI DROGA, ORUŽJE I EKSPLOZIV

Pretresom kuće pronađeno je i oružje "Ero" s prigušivačem i automatski pištolj Škorpion, 461 komad municije kalibra devet milimetara, 44 metka kalibra 7.65 milimetara, kao i jedan kilogram plastičnog eksploziva i tri električne detonatorske kapisle.

Droga je bila pakova u ukupno 1.686 paketa i namenjena daljoj prodaji i distribuciji, piše Jutarnji.

Ne otkrivajući koliko je trajala akcija, vođa Službe kriminaliteta droga Goran Lauš istakao je kako je "trajala znatno kraće nego što je uobičajeno za ovakve akcije, ali dovoljno dugo ".

- Nakon prvih saznanja suzili smo kriminalističko-obaveštajni rad na naselje Gornje Orešje na području Sv. Ivana Zeline. Kada smo locirali kuću za koju smo sigurni da je ona koju tražimo, pokrenuta je akcija - rekao je Lauš.

Državljanin Srbije, pedesetogodišnjak, uhapšen je prilikom izlaska iz objekta, a drugi, 27-godišnji hrvatski državljanin uhvaćen je nekoliko sati kasnije u neposrednoj blizini objekta, kazao je Lauš.

Rekao je kako je droga bila namenjena prvenstveno domaćem tržištu, ali se ne može isključiti mogućnost da je deo droge bio namenjen i korisnicima i dilerima u susednim zemljama. Tajna kuća koristila je kao skladište, ali i proizvodni pogon.

Lauš je potvrdio da je u ovom slučaju hrvatska policija razmenjivala podatke s MUP-om Srbije, kao i policijama drugih zemalja, a akcija se nastavlja jer su u policiji uvereni kako je uhapšeni dvojac samo deo veće i značajnije kriminalne grupe, piše Jutarnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading