ŠARIĆ OSTAO BEZ MILIONA! Narko bosu zaplenjene nekretnine, porodici oduzeta imovina!

Autor:

Hronika

28.01.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na imena Darkove ćerke, brata i sestre vode se stanovi, njive, poslovni prostori, čija vrednost se meri milionima evra.

ŠARIĆ OSTAO BEZ MILIONA! Narko bosu zaplenjene nekretnine, porodici oduzeta imovina!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Na zamolnicu Srbije u Crnoj Gori je privremeno oduzeta imovina porodici Darka Šarića zbog sumnje da je stečena kriminalnom delatnošću. Njegovom bratu, sestri i ćerki u Crnoj Gori privremeno su blokirani brojni stanovi, firma, poslovni prostori, zemlja.

Sudija Suzana Mugoša donela je rešenje o privremenom oduzimanju te milionski vredne imovine, pišu podgoričke Vijesti.

Šarić je uhapšen u aprilu prošle godine u Beogradu, nekoliko meseci nakon što je pušten da se brani sa slobode u sudskom procesu za šverc kokaina.

Tereti se da je iz istražnog zatvora, preko kriptovane telefonske Skaj aplikacije, organizovao međunarodni šverc droge, ubistva saradnika i suparnika iz drugog klana, ali i zastrašivanje svedoka u postupku koji se godinama vodi protiv njega zbog pranja novca i krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009.

Privremena mera

Postupajući po zamolnici kolega iz Srbije, navodi se,Viši sud je na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore doneo privremenu meru zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti koje su u vlasništvu njegove ćerke Nikoline Šarić, brata Duška Šarića i sestre Danijele Šarić.

To je učinjeno na osnovu Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Zaplena Šarićevog automobila

U evidenciji Uprave za katastar i državnu imovinu zabrana raspolaganja i korišćenja nad tim nepokretnostima upisana je 11. januara.

Darkovom bratu Dušku tim rešenjem 11. januara blokirano je desetak poslovnih prostora, površine oko 700 kvadratnih metara, dvorište poslovne zgrade, porodična stambena zgrada površine 61 kvadrat, nestambeni prostor površine 49 kvadrata, garsonjera isto tolike površine, dve sobe...

Blokada je stavljena i na dvorište površine 423 kvadrata, neplodno zemljište površine 384 kvadrata, zatim i na dvorište površine 136 kvadrata, porodičnu zgradu, u kojoj su poslovni i stambeni prostori, njivu od 422 kvadrata.

Pare od kriminala

Rešenjem suda blokirana je imovina upisana na preduzeće "Level ing" - njiva od 481 kvadrat, livada površine 4.495 metara kvadratnih, neplodno zemljište površine 37 kvadrata, poslovne zgrade u vanprivredi površine 478 i pomoćna zgrada od 43 kvadrata, kao i dvorište površine 289 kvadrata.

Darkovoj i Duškovoj sestri Danijeli Šarić blokirana je imovina nadomak Pljevalja, u Boščinovićima - dvorište 529 kvadrata, porodična zgrada, koju čine nestambeni prostor od 111 kvadrata i tri stana od 36, 88 i 98 kvadrata.

Njegovoj kćerki Nikolini zabranjeno je da raspolaže trosobnim stanom u Pljevljima, površine 95 kvadrata, i deset kvadrata nestambenog prostora.

Obrazloženo je da postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom delatnošću, odnosno, da je Darko Šarić, novac stečen kriminalom ulagao u sticanje imovine čiji su formalni vlasnici članovi njegove uže porodice, koji, kako se navodi, ne ostvaruju legalne prihode ili ih ne ostvaruju u tolikim iznosima, prenele su Vijesti.

Ranije im vraćena diskoteka, kafić i benzinska stanica

Gotovo istu imovinu, s tim što je tada na spisku bilo mnogo više pokretnih stvari, država je Dušku Šariću i Jovici Lončaru vratila u maju 2018. Takva odluka doneta je nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Apelacionog, kojom su Pljevljaci pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje 19,2 miliona evra.

Na spisku imovine za koju je tada odlučeno da se vrati Šariću, Lončaru i njihovim preduzećima bili su stanovi i zemljište, poslovne zgrade, diskoteka "Municipijum'S", kafić "4 sobe", "Mat petrol" benzinska stanica, radne mašine, automobili.

Advokat se žalio

Na rešenje sudije Mugoše žalio se pravni zastupnik Šarića, advokat Željko Đukanović, koji je zahtevao da se ukine privremena mera obezbeđenja jer je, kako tvrdi, već jednom dokazano da je njihova imovina stečena zakonito.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading