AMERIKANAC "PAO" NA BATROVCIMA: Carinici ga pretresli, a ono što su našli ŠOKIRALO ih je - ovo nikako nije smeo da unese u Srbiju (FOTO)

Autor:

Hronika

15.01.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac je priveden pod sumnjom za krivično delo nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

AMERIKANAC "PAO" NA BATROVCIMA: Carinici ga pretresli, a ono što su našli ŠOKIRALO ih je - ovo nikako nije smeo da unese u Srbiju (FOTO)

Foto: Tanjug/A. ORLIĆ

Carina, granica

Na graničnom prelazu Batrovci, u autobusu bugarskih tablica i to na ulazu u našu zemlju, priveden je putnik od 33 godine inače američki državljanin, koji je bio u tom autobusu.

Kod njega je pronađeno oko 275 grama marihuane u cvetovima, zatim kesa sa dva džointa od 4 grama i čak 135 komada električnih cigareta s tečnošću kanabisa.

On je odmah zadržan posle čega je obavešten i zamenik javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici.

Amerikanac je priveden pod sumnjom za krivično delo nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Prema krivičnom zakonu, ko neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nudi na prodaju ili ko radi prodaje kupuje, drži ili prenosi ili ko posreduje u prodaji ili kupovini ili na drugi način neovlašćeno stavlja u promet supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge,kazniće se zatvorom od tri do dvanaest godina.

Onaj ko neovlašćeno uzgaja mak ili psihoaktivnu konoplju ili druge biljke iz kojih se dobija opojna droga ili koje same sadrže opojnu drogu,kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Ako je delo izvršeno od strane grupe, ili je učinilac ovog dela organizovao mrežu preprodavaca ili posrednika, učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina.

Ako je delo izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe, učinilac će se kazniti zatvorom od najmanje deset godina.

Učinilac dela koji otkrije od koga nabavlja opojnu drogu može se osloboditi od kazne.

Ko neovlašćeno pravi, nabavlja, poseduje ili daje na upotrebu opremu, materijal ili supstance za koje zna da su namenjene za proizvodnju opojnih droga,kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Opojne droge i sredstva za njihovu proizvodnju i preradu se oduzimaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading