MUP POD SERIJOM VELIKIH DDoS NAPADA: Svih pet pokušaja odbijeno - ciljana naša IT infrastruktura!

Autor:

Hronika

06.01.2023

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbijeno je pet velikih napada koji su za cilj imali onesposoblavanje IT infrastrukture MUP-a.

MUP POD SERIJOM VELIKIH DDoS NAPADA: Svih pet pokušaja odbijeno - ciljana  naša IT infrastruktura!

Foto: Shutterstock

Haker

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su njihov sajt i IT struktura u poslednjih 48 sati konstantno pod masovnim DDoS napadom.

Do sada je, kako navode u saopštenju, odbijeno pet velikih napada koji su za cilj imali onesposoblavanje IT infrastrukture MUP-a.

U koordinisanom radu IT stručnjaka iz sektora IT bezbednosti MUP-a i Telekoma Srbije svi napadi su odbijeni, a baze ministarstva zaštićene i bezbedne, navodi MUP i dodaje da su aktivirani pojačani bezbednosni protokoli što može dovesti do usporenijeg rada i povremenih prekida pojedinih servisa, a sve u cilu zaštite podataka Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naominjemo, distribuirani napad radi onemogućavanja usluga (DDoS) cilja veb sajtove i servere tako što ometa mrežne usluge. DDoS napad pokušava da iscrpi resurse aplikacije. Počinioci ovih napada preplavljuju sajt nepravilnim saobraćajem, što dovodi do slabe funkcionalnosti veb sajta ili potpunog prebacivanja van mreže.

Ovi tipovi napada su u porastu: U prvoj polovini 2021. godine, Azure Networking je prijavio povećanje od 25 procenata u DDoS napadima u odnosu na Q4 2020. Od tog trenutka, Azure je izbegao preko 359.713 jedinstvenih napada na globalnu infrastrukturu u drugoj polovini 2021, što je za 43 procenta više u odnosu na prvu polovinu iste godine.

DDoS napadi su širokog dometa i ciljaju sve tipove delatnosti i preduzeća svih veličina širom sveta. Uz to, određene delatnosti, kao što su igranje igara, e-trgovina i telekomunikacija, ciljaju se više od ostalih. DDoS napadi su među najčešćim kibernetičkim pretnjama i mogu potencijalno da ugroze preduzeće, bezbednost na mreži, prodaju i reputaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading