OTKRIVAMO GDE SE KRIJE LUKA BOJOVIĆ! Noću obilazio grobove najmilijih, supruga Barbara sa decom tajno stigla u Srbiju!

Autor:

Hronika

16.12.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef "Zemunaca" na tajnoj lokaciji boravi sa svojom porodicom.

OTKRIVAMO GDE SE KRIJE LUKA BOJOVIĆ! Noću obilazio grobove najmilijih, supruga Barbara sa decom tajno stigla u Srbiju!

Foto: Profimedia

Luka Bojović u sudnici

Kao bomba odjeknula je vest o tome da se šef "Zemunaca" Luka Bojović vratio u Srbiju. On je deportovan iz Španije 30. novembra tokom noći i od tada uspešno izbegava susret sa medijima, a oči javnosti uprte su u potencijalna mesta na koje bi mogao otići Bojović. 

Danima su svi pokušavali da mu uđu u trag nadzirući grobove njegovih najbližih, brata, kuma i saradnika, ali je bilo očigledno da se Bojović "pritajio", a kako Republika ekskluzivno saznaje, on više nije u Beogradu.

- Čim je sleteo u Srbiju, Luka je bio svestan medijske pompe koja će ga pratiti, a budući da je odležao deset godina u zatvoru u Španiji, sve što mu je trebalo je mir i da bude sa porodicom. Zbog toga je njegova žena Barbara već nakon nekoliko dana sa troje njihove dece stigla u Srbiju i našla se sa Bojovićem - navodi izvor blizak Bojovićima za Republiku.

Foto: Republika.rs

Poslednja zabeležena Lukina fotografija iz aviona na letu za Srbiju

Kako dalje objašnjava naš sagovornik ovaj susret bio je sve što je Luka želeo od dolaska u Srbiju.

- Poznato je da je Luka uhvaćen baš zato što nije mogao da se odvoji od Barbare, i sada kada je konačno izašao iz zatvora ne postoji prepreka njihovom odnosu. On lično je izrazio želju da što pre dođe sa decom kako bi proveo vreme sa njima. I dalje je u Srbiji, ali na nepoznatoj lokaciji van Beograda, a noću je posećivao grobove brata, kuma i oca, kako ga niko ne bi video - navodi sagovornik Republike.

TAJNO OBIŠAO ARKANOV GROB

Republika je već pisala o tome kako je Bojović po dolasku iz Srbiju otišao da oda počast svom komandantu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Iz bezbednosnih razloga, on se odlučio da pre izlaska na grob ocu i bratu inkognito poseti grob nekadašnjeg vođe paravojne jedinice "Tigrovi", čiji je i sam bio pripadnik i to jedan od najmlađih. 

Ta njegova poseta i nije čudo kada se zna koliko je Bojović poštovao Ražnatovića. Posle njegovog ubistva u hotelu "Jugoslavija", bio je predvodnik osvetnika. Naime, u sledeće tri godine likvidirana je većina ljudi za koju se verovalo da su učestvovali u organizaciji Arkanovog ubistva.

IZVIDNICA U RUZVELTOVOJ

Bojovićevi prijatelji su u danima nakon Lukinog dolaska proveravali bezbednost na Novom groblju, pa je tako još u jutarnjim satima jedan muškarac došao do nadgrobnih spomenika Nikole i Vuka Bojovića i njihovog kuma Nikole Galeta Miloradovića.

On je lice sakrio kapuljačom i upalio tri sveće, da bi posle toga nekih sedam, osam minuta stajao pored groba mlađeg Bojovića, razgovarajući s njim, kao da mu prenosi neku poruku.

Na pitanje novinarke Republike: "Kako je Luka" on je pognuo glavu i ubrzanim korakom otišao.

SUMNJIVI GROBAR

To što se Luka nalazi na nepoznatoj lokaciji i ne čudi uzevši u obzir da se i dalje nalazi na meti "kavčana". Nedaleko od parcele Bojovića ekipa Republike je u jednom momentu zatekla i jednog grobara koji je prikriveno fotografisao, čime je podgrejana sumnja da su "kavčani" možda rešili da baš na groblju pokušaju da likvidiraju Luku jer je taj klan poznat po tome da svoje plaćenike maskira prilikom izvršenja ubistava.

Republika

Foto: ST/ N. Mutić

 

SRETKOVE PRETNJE LUKI

Sretko Kalinić (48), glavni ubica "zemunskog klana", napisao je u zatvoru Zabela novu knjigu, koju je posvetio svom nekadašnjem prijatelju, a potom smrtnom neprijatelju - Luki Bojoviću. Kalinić u knjizi poziva Luku da ga poseti u zatvoru i poručuje mu da mu je oprostio što je ovaj hteo da ga ubije.

Foto: youtube.com/printscreen

Sretko Kalinić

Sretko, takođe, upozorava Luku da se čuva kad završi "krstarenje" po Španiji:

U interesu mi je da poživiš što duže, ali kad siđeš s "kruzera", neće ti pomoći ni panciri u Srbiji!

Kalinić piše da je Bojovića, koga je zvao Amigo, upoznao 2003, kad je pobegao iz Srbije posle ubistva premijera Zorana Đinđića i policijske akcije "Sablja".

Preplivao sam Drinu 3. novembra 2003, a u Bosni su me čekali Amigov brat Nikola i Cvele s papirima i garderobom... Kad sam stigao u Španiju, tamo su me sačekali Amigo i Derpe... Amigo nam je svima pomagao, a Cvele mi je završavao sve poslove i lažna dokumenta s kojima sam se slobodno kretao. Smatrao sam ga prijateljem i notorna je laž to što je Derpe Simović kasnije pričao da sam bio s Cveletovom ženom - napominje Kalinić.

TAJNE SLUŽBE CG ŽELE DA OSLOBODE UBICU

Tajna služba Crne Gore udružila je snage s "kavačkim klanom" da bi Ratka Koljenšića, jednog od ubica brata Luke Bojovića Nikole, oslobodili krivice. To sada pokušavaju nakon devet godina od smrti Nikole Bojovića, na ponovljenom suđenju u Podgorici.

Vlast Crne Gore povela je rat i protiv srpskog pravosuđa zbog ranije donetih presuda protiv ostalih članova kriminalne grupe koju je s Milošem Delibašićem formirao Slobodan Šaranović.

Prema našim saznanjima, odbrana Koljenšića na ponovljenom suđenju ima veliku potporu od Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), čiji je uhapšeni službenik "kavčanin" Petar Lazović, a svi zajedno će povući sve moguće poteze da bi se Koljenšić oslobodio svih sumnji da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića. Kako kažu naši izvori, u tu strategiju će biti uključeno i podmićivanje svih aktera sudskog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading