VOJSKA URUČILA ZAHTEV KFORU ZA POVRATAK 1000 PRIPADNIKA BEZBEDNOSNIH SNAGA!

Autor:

Vesti

16.12.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je doneta na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

VOJSKA URUČILA ZAHTEV KFORU ZA POVRATAK 1000 PRIPADNIKA BEZBEDNOSNIH SNAGA!

Foto: FOTO TANJUG/ STR/ bg

Pripadnici Vojske Srbije na Merdarama su uručili Kforu zahtev za povratak 1000 pripadnika bezbedonosnih snaga na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na teritoriju Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u emisiji "Četvrtkom u 9" da je odluka donesena jednoglasno, ističući da bi to dovelo do smanjenja tenzija. Međutim, napomenuo je da Kfor verovatno neće prihvatiti zahtev Srbije.

- Mislim da bi to bilo važno zbog zaštite srpskog stanovništva i pre svega zbog kontrole onoga što oni nazivaju graničnim prelazima, u stvari administrativne prelaze Jarinje i Brnjak i to bi dramatično smanjilo tenzije i do bi bila dobra odluka. Pretpostavljamo na osnovu svega što smo čuli da to neće biti prihvaćeno - kaže Vučić.

Vučić je rekao i da očekuje najveće pritiske zbog Kosova i Metohije i da je poručio međunarodnim predstavnicima da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN, a da o ostalim stvarima može da se razgovara.

Odluka Vlade Srbije donesena je usled najnovijih tenzija na severu KiM, gde već sedmi dan traju barikade Srba - protestujući zbog hapšenje bivšeg policajca Dejana Pantića i prisustva specijalnih jedinica kosovske policije na Severu.

Situacija na KiM se ne smiruje, jer su predstavnici privremenih prištinskih vlasti nastavili sa hapšenjem Srba. Slađan Trajković uhapšen je sinoć u Bošnjačkoj mahali, u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Jedan je od pripadnika kosovske policije koji su napustili službu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading