KONAČNO ZAVRŠENO VEŠTAČENJE: Blato sa Jeleninih patika čvrst dokaz protiv Zorana?!

Autor: alo.rs

Hronika

27.01.2018

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru istrage o ubistvu pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) završeno je i veštačenje patika koje je Jelena imala kada je 2. aprila 2016. u kanalu na borčanskom nasipu nađeno njeno telo.

RepublikaFoto: ST/REPUBLIKA
Patika Jelena Marjanović nakon ubistva

Kako "Alo!" nezvanično saznaje, veštačenje Jelenine obuće rađeno je kako bi se utvrdilo da li je zaista u njima trčala nasipom kobnog dana, ali i da li se blato sa njenih patika poklapa sa blatom nađenim na pantalonama Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen za ubistvo.

- Veštačenje patika je završeno i na osnovu analiza došlo se do toga da se blato sa đonova poklapa sa blatom čiji su tragovi ranije izolovani sa farmerki Zorana Marjanovića. To potvrđuje da su Zoran i Jelena kobnog dana bili na istom mestu, odnosno da su oboje gazili tlo na nasipu Crvenka - objašnjava sagovornik i dodaje da su ranija veštačenja pokazala da se blato sa Zoranovih pantalona poklapa sa blatom nađenim na telu ubijene Jelene.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Prema rečima izvora, ovim veštačenjem završen je još jedan važan deo istrage, a osim veštačenja Jeleninih patika, u Više javno tužilaštvo pristigla su i druga veštačenja, kao i novi dokazi, na osnovu kojih je Apelacioni sud nedavno potvrdio pritvor Zoranu Marjanoviću do 10. marta.

Foto: ST/REPUBLIKA
Blato sa Jeleninih patika se poklapa sa onim na Zoranovim farmerkama

- Tužilaštvu su ranije dostavljeni rezultati veštačenja baznih stanica i mobilnih telefona, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića.

Sa ovim novim veštačenjem, ali i izjavama svedoka, istraga se privodi kraju. Očekuje se da istraga bude završena do 10. marta, što je i rok za podizanje optužnice. Prema do sada prikupljenom materijalu, ključni dokazi odnose se upravo na forenzičke tragove - kaže izvor.

Podsetimo, u nalogu za sprovođenje istrage protiv osumnjičenog Zorana Marjanovića navodi se da je Jelena usmrćena udarcima nepoznatim predmetom u glavu, i to u kanalu u kojem je pronađen njen leš.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Takođe, u naredbi se navodi da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. između 16. 49 i 17. 30, a da se Zoran u tom periodu odvojio od svoje ćerke Jane.

- Osumnjičeni je i pre, ali i posle hapšenja, tvrdio da nije ubio svoju suprugu. Prema njegovoj priči, kobnog dana je sa Jelenom i njihovom maloletnom ćerkom otišao na nasip u Borči kako bi Jelena trčala, ali da je u jednom trenutku izgubio suprugu iz vida - podseća sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje1953

27.01.2018 11:57

sad je vestacenjem dokacano da je zoran govorio istinu